Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, tento stav není zcela běžný, ale vzhledem k chování některých nájemců je pochopitelný. Např. u nás takto pronajímá radnice (nejdříve se "vysoutěží" nejvyšší nájem a potom smlouva na měsíc s možností prodloužení, když je placeno a včas). Pokud tento postup přejal tento pronajímatel, tak má zřejmě již špatnou zkušenost (a kdo ji dnes nemá) nebo si není jistý svým vztahem či je v místě malá konkurence. Z hlediska nájemce je to málo přijatelné a nemá žádnou jistotu trvalejšího bydlení. Jestli má Vaše známá i jinou možnost, jak sehnat pronájem, tak ať toto odmítne. Jinak doporučuji nastudovat si NOZ, který upravuje nájemní vztahy. Zdravím!
Dobrý den, setkal jsem se smlouvami na dobu určitou s automatickým prodloužením na rok a na 1 měsíc. Takže i kdyby nájem na 1 měsíc nebyl běžný, tak rozhodně není ojedinělý. V mém případě navíc to automatické prodloužení nebylo ničím podmíněno, což znamená, že po prvním měsíci by mi majitelé mohli kdykoliv poslat výzvu k vyklizení k bytu a já bych se musel okamžitě pakovat. Navíc u výzvy k vyklizení pokuď vím může být čas na vystěhování i menší než ten 1 měsíc.
Rozumím tomu, že se pronajímatelé chtějí bránit, ale řešit to tak, že veškeré ochrany zbavíš nájemníka, není dobrý nápad.
Koneckonců se stále dají najít byty s nájmem na dobu určitou na 1 rok, tak proč se upisovat někoho, kdo s váma pak může podle nálady s prominutím vyj*b*t.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.