Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plynový kotel hlásí chybu C6 a nefunguje

Od: rosa odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, máme plynový kotel Junkers eurostar ZWE 24-4 MFA 23 S 5800, nyní hlásí chybu C6. Po vypnutí a zapnutí (opakovaně vyzkoušeno) se prostě nerozjede, nechytne a nezačne hřát, po chvíli se objeví chyba C6 a tím to končí, takže netopí.

Chtěla bych se zeptat, protože nerozumím, jestli někdo tušíte, co by to mohlo znamenat, jestli se jedná o něco vážného, nebo co bych mohla udělat, kromě toho, že nejspíše budu muset zavolat plynaře.

Moc děkuji za pomoc a rady.

doplněno 15.02.18 22:20:

Opravuji: "protože tomu nerozumím..." :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Dobrý den. Podívejte se do tabulky. Ten problém snad můžete zvládnout bez servisu.

servisjunkers.cz/...

sollik*

Diferenční spínač nezavírá. - tím diferenčním spínačem je myšlen manostat (presostat)?

72mona3*
hodnocení

2x

Tohle se nám letos stalo, ale po restartu znovu běží. Pokud by se nám to nepodařilo, volali bychom servisáka. M.

doplněno 16.02.18 10:07:

Rosa - já bych se v tom hlavně fakt jako laik nevrtala. Ono to nenaskočilo z jistého důvodu a závažnost by měl posoudit raději odborník.

rosa
hodnocení

Děkuji za odpověď, restart nepomáhá, bohužel.

rosa
hodnocení

gamapolis® Děkuji za rady, tu chybu v odkaze jsem pak také na internetu našla, ale bohužel nevím, co si mám pod tím představit, kde to hledat a co s tím tedy případně sama udělat :)Leda by mi to někdo polopatě vysvětlil :)

sollik*

Vypadá to zhruba takhle dilynakotle.cz/...

a kontroluje to, zda je větrák v chodu. Nedávno jsem tu řešil to samé s kotlem Immergas poradte.cz/...

Dá se to zkontrolovat po odstrojení kotle - pusou vytvoříte v připojené hadičce podtlak - mělo by být slyšet cvaknutí, dá se to i proměřit multimetrem.

gabriela*

Zdravím, dnes se mi to stalo ale podle rad, jsem zkusila restartovat, po druhé, po třetí...a pořád nic...už jsem začala v hlavě koumat, že budu muset zavolat na servis...ale ještě jednou jsem ten restart zmačkla...a jupííí...ozval se trochu rachot jako kdyby ten kotel něco hodně vyfouknul (asi ty nečistoty) a zas šlape jak má, tak píšu aby jste se nebáli dát víckrát restart, pa, pááá :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]