Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyrovnani zdiva

Od: toskan* odpovědí: 7 změna:
Rad bych srovnal celoplosne stenu v panelaku. Jedna se o panel s omitkou a po predchozich vymalbach. Jde o to, ze stena je dost nesikovne omitnuta, jsou tam nerovnosti a stopy po sadrovani nejakych der. Omitka nepraska, nechce se mi tedy delat komplet novou.
Je, prosim, mozne celoplosne nanest finish tmel den braven a prebrousit? Nebude to po case praskat? Predtim by samozrejme byla penetrace zdiva. Moc diky za rady!

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petan86*
hodnocení

2x

Stěny pořádně oškrabejte a pokud je omítka v pořadku ( nikde se nevydroluje, bez prasklin), tak žádne lepidlo není třeba. Napenetrujte a klidně to přetáhněte tím finish tmelem a přebruste, Sám to tak mám na par stěnách i známí a nikomu nic nepraská

toskan*
hodnocení

Diky za koment, no taky si to tak myslim. Lepidlo natahovat mi prijde zbytecny a brousit jej? No.. Ani mi nejde o rovnani nejakych krivosti, spis o sjednoceni vzhledu a cisty dojem. Taky jsem to uz delal ale "jen" okoli oken, celiu stenu vetsi zkusenost nemam.

hodnocení

0x

Malbu seškrabat až na omítku, natáhnout lepidlo a pak přebrousit a vymalovat.

krtek66
hodnocení

0x

ano je to takto možné...dělá se to běžně. Navíc stěny budou krásně hladké když si dáte záležet s broušením...hlavně pak vymalujte na bílo a ne žádné cirkusové barvy typu, červená zelená a podobně nebo se vám zvýrazní všechny ostatní vady typu křívá zeď, boule a další

hodnocení

0x

Každý můžeme stěnu vidět jinak. Někdo jde lehčí cestou, jiný složitější.

Nikdo nevidíme, jak je stěna křivá. Někdy pomůže jen Rokofinal, jindy štuk, jindy lepidlo a štuk. Musí to navrhnout ten, kdo to vidí a umí to.

toskan*
hodnocení

Chlapi moc diky za rady, jen pro upresneni - zdivo neni krive, omitka taky vcelku ne, jde o to, ze je povrch nejednotny, neesteticky udelana omitka a viditelne slice po opravach elektro a sadrovani der po obrazech.. Tedy jde jen o sjednoceni 1-2mm a prebrus.
stanley008*

Tak to by mal postačiť štuk, buďte rád za rovné steny. : ) Je teraz riešim tie krivé a do jednej miestonsti padnú pytle a pytle materiálu len na vyrovnanie. : /

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]