Rad bych srovnal celoplosne stenu v panelaku. Jedna se o panel s omitkou a po predchozich vymalbach. Jde o to, ze stena je dost nesikovne omitnuta, jsou tam nerovnosti a stopy po sadrovani nejakych der. Omitka nepraska, nechce se mi tedy delat komplet novou. Je, prosim, mozne celoplosne nanest finish tmel den braven a prebrousit? Nebude to po case praskat? Predtim by samozrejme byla penetrace zdiva. Moc diky za rady!
Stěny pořádně oškrabejte a pokud je omítka v pořadku ( nikde se nevydroluje, bez prasklin), tak žádne lepidlo není třeba. Napenetrujte a klidně to přetáhněte tím finish tmelem a přebruste, Sám to tak mám na par stěnách i známí a nikomu nic nepraská
toskan*
Diky za koment, no taky si to tak myslim. Lepidlo natahovat mi prijde zbytecny a brousit jej? No.. Ani mi nejde o rovnani nejakych krivosti, spis o sjednoceni vzhledu a cisty dojem. Taky jsem to uz delal ale "jen" okoli oken, celiu stenu vetsi zkusenost nemam.
ano je to takto možné...dělá se to běžně. Navíc stěny budou krásně hladké když si dáte záležet s broušením...hlavně pak vymalujte na bílo a ne žádné cirkusové barvy typu, červená zelená a podobně nebo se vám zvýrazní všechny ostatní vady typu křívá zeď, boule a další
Chlapi moc diky za rady, jen pro upresneni - zdivo neni krive, omitka taky vcelku ne, jde o to, ze je povrch nejednotny, neesteticky udelana omitka a viditelne slice po opravach elektro a sadrovani der po obrazech.. Tedy jde jen o sjednoceni 1-2mm a prebrus.
stanley008*
Tak to by mal postačiť štuk, buďte rád za rovné steny. : ) Je teraz riešim tie krivé a do jednej miestonsti padnú pytle a pytle materiálu len na vyrovnanie. : /
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.