Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, vlastní zkušenost nemám, ale z toho, co jsem našel na internetu usuzuji, že to funguje asi takto. Vy prodáte nemovitost oné RK za pevnou cenu, kterou si určíte. Ta RK nejdříve posoudí, jestli je to cena tak zajímavá, že ji později (až bude tu nemovitost prodávat) výhodně (pro tu RK) navýší. Pokud to RK nebude považovat za výhodné, tak Vás bude přesvědčovat o snížení ceny nebo vůbec nekoupí. Takže např. Vy prodáte nemovitost RK za 1.000.000,- Kč a ona ji prodá třeba obratem za 2.000.000,- Kč (ta RK už může mít připraveného klienta / kupce) - tam je ta výhodná investice pro tu RK (nikoliv pro Vás). Pokud jste v nouzi a nemáte jiného zájemce, tak Vám nesmí vadit ten fakt, že někomu (RK) dáte značně vydělat (kam se hrabe provize). Jestli dojde na jednání, tak nasaďte cenu vysoko a uvidíte, jestli budou mít zájem nebo zda se budou "kroutit". A jinak tato konkrétní RK je velká a solidní (no, dělá to dobře). Zdravím!
Pokud dojde k jednání s RK, tak se pořádně na vše vyptejte. Hlavně, kdo vlastně kupuje, kdy bude zápis do KN a kdy Vy obdržíte peníze, resp. jestli to bude hned nebo až RK tu nemovitost prodá (přeprodá). Já bych do toho šel snad jen v té nouzi, ale uvidíte.
Jak vám může někdo odpovídat, tolik lidí jako vy zas tak často nenaletí. Tak tohle bych určitě nedělala, znám to.
MM investiční fond je v těsné spooupráci s MM reality a o jejich solidnosti mám velké pochyby, ale to tady nebudu rozebírat. Čili vlastně nabízíte odkup realitce, co jste původně nechtěli. Každý kdo dělá výkupy, tak nepůjde do rizika a dům vykoupí maximálně ze 70% skutečné hodnoty. A pak následně prodá kupci s obrovským ziskem. Jak psal rádce víš, kam se hrabe provize. Proč by to proboha dělali? Kdyby na tom náležitě pořádně nevydělali. Kvůli vašim krásným očím, asi ne, asi jste si je spletli s charitou. Nešpekulujte nebo spláčete nad výdělkem. Najděte si jinou realitku a radši si domluvte nižší provizi třeba 50 tisíc./nevím jakou cenu má vaš dům, podle toho provize/.Většinou lidi co chtějí moc, tak nemají nic. Zde názorný příklad.
To mám místo děkuji. Už ted toho lituji, že jsem Vám poradila.Pracuji jako realitní makléř 10 let, jestli vám přijde to v realitách málo, tak prosím. Chtěla jsem Vám jen pomoci a vy se takto ovděčíte?
Jsem majitel realitní kanceláře. Beze zbytku potvrzuji to, co kolegyně uvedla výše. Výkup a prodej jsou dvě rozdílné akce. Osobně nemovitosti vykupuji také. Max. za 65% ceny. To snad jako odpověď a vysvětlení stačí.
Pozvěte je a uvidíte sama. Oni se klidně ozvou na Vaši cenovou nabídku. Přijdou, možná i se svým odhadcem, byt si prohlédnou a nabídnou Vám nižší cenu. Nekoupili by, kdyby na tom nechtěli vydělat. Bydlím v domě v Praze a každou chvíli máme ve schránce lísteček "koupím Váš dům, platím hotově" Jsou to nabídky z realitních kanceláří. Jednou jsme ze zvědavosti na takovou nabídku reagovali a byla nám nabídnuta směšně nízká cena. Snaží se polapit někoho, kdo nemá přehled o cenách realit.
Zdravím, pokud máte přehled o cenách prodávaných nemovitostí ve Vašem okolí, nebála bych se absolvovat se zástupcem fondu prohlídku bytu. Ať navrhne výkupní cenu, pokud se Vám zdá nízká, nabídku odmítnete. Hlavně nic nepodepisovat a nenechat se přesvědčit.
Záleží, kde nemovitost máte, jak na prodej spěcháte. Já mám s realitkami špatnou zkušenost, vždy měly velký zájem a výsledek nula - ovšem bez exkluzivní smlouvy. Prodala jsem sama, ne jednou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.