Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřeboval bychporadit , máme zimní zahradu do které je vchod přes balkonové dveře...
dají se tyto jednostranně otevíraní dveře předělat nějak aby se daly otevírat z obou stran?
Dveře jsou dřevěné a nevím jakby se to dalo předělat?
Balkonové dveře nemají z vnější strany žádné kování, pokud by to bylo do zimní zahrady ( tedy chráněného prostoru ) tak je možné použít oboustrannou kliku - pochopiteně, je nutné před tím provrtat vlys dveří. Pro zamezení omylu při odměřování doporučuji vzít malý vrták pr 5mm např - a provrtat vlys ze strany stávající kliky. Pak vymontovat zámkové kování - aby se nenasypaly piliny dovnitř - a dovrtat to na potřebný průměr
Dobrý den, asi by to vyřešil tzv. oboustranně otevíratelný pant (oboustranný pant) + jiné kování zámku a úprava dveří - docela náročná záležitost. Pokud to myslíte tak, že z jedné strany dveří je "koule", tak nahradíte jen kování, kde je z obou stran klika. Zdravím!
Nyní tomu rozumím tak, že např. z pokoje se otevírají dveře jedním směrem (to Vám nevadí a to neřešíte), ale z druhé strany nejdou otevírat vůbec (není tam klika ani koule - klika je jen ze strany pokoje). No, já bych to řešil jen zarážkou, abych si dveře nezavřel a mohl se ze zimní zahrady vrátit.
Můžete mi, Bene, prosím vysvětlit, jak hodláte předělat balkonové dveře na ,,lítačky´´ Nebo jak jste to myslel s ,,oboustranným pantem´´? Stavební trihlařina je můj původní byznys a přiznám se - asi mám mezery, nicpodobného jsem ještě u oken ani dveří neviděl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.