Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
máte někdo dobrou zkušenost s aplikací barvy na akrylový tmel bez praskání? V nové místnosti mám SDK podhled, v rozích akrylový tmel, nechal jsem ho vyzrát 14 dnů. Po zkušenost z minulosti jsem na polovinu rohů nanesl penetraci, která vytvoří adhezní vrstvu. Na zbytek místnosti dvakrát klasickou penetraci. Vše bylo bez prasklin. Po nanesení 1. a 2. vrstvy barvy má malba stále praskliny, na obou typech penetrace. Na testovacím místě jsem vyzkoušel, že teprve až tak 4. vrstva to zacelí. Co je příčinou? Nemůže být problém hustota barvy nanášená štětcem? Po penetraci tam praskliny nebyly.
Díky, P.
Proti praskání jsou akryl-silikátové tmely nebo přetíratelný silikon. Barvu dnes používám i v pokojích fasádní silikátovou. Díky dětem jsem opakovaně maloval, dnes mi často stačí jen saponát a zeď umyju.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.