Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jde dát el. kabely u stěny vedle plovoučky?

Od: liburena odpovědí: 9 změna:

Prosím, jde volně položit el. kabel (3 žíl.) zásuvka- podél stěny v mezeře(10mm) vedle plovoučky? Opravdu se plovoučka dřevěná , zámky , nerozjede?díky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pecenkav*
hodnocení

1x

Tam bych to nedával, podlaha pracuje a tu vůli potřebuje, kabel by se mohl poškodit a i skratovat.

fik
hodnocení

1x

Dělá se to ale nedoporučuju. Ta mezera je tam jak už bylo psáno kvůli tepelným dilatacím materiálu. Může se ti ten kábl zmáčkout a časem prodřít a začít zkratovat nebo co hůř začít hořet-a to u dřevěný plovoučky není žádná výhra*smich*

Pak můžeš ze snahy usnadnit si práci smutně koukat na vyhořený byteček nebo domeček.

Vysekat drážku do zdi a klasicky zaomítat,nebo to vést v nějaké decentní liště nad podlahou

majsterjoe*
hodnocení

0x

Nějaká vůle tam zůstat musí, ale jinak se kabely dávají do lišt podél stěny, tam je místa dost.

hodnocení

0x
Já ho takhle mám uložený, vede podél zdi a pak přes podlahu do sklepa a žádný problém. Kabely co mám doma jsou vedené v lištách.
pecenkav*

Neřikám že by to nešlo, ale ta podlaha potřebune místo pro dilatace a pokud to místo není zrovna zatížený těžkým nábytkem, tak by se mohl ten kabel pomalu mačkat a až by ho to mohlo rozdrtit a vyskratovat.

To se sice doporučuje, ale na druhou stranu ta plovoucka vůbec nepracuje, jak se mnohdy píše. Je pravda, že mám pod plovouckou 5mm podklad, hobru a ten kabel není tedy vedle plovoucky, ale na druhé straně mám plovouckou napasovanou přímo u futer natesno a že by se někde zvedala nebo něco, tak to vůbec není pravda. Navíc i kdyby e roztahovala, najde si místo směrem nahoru, určitě nerozdrti kabel, jak tady někteří píšou. Navíc těch 10mm vůle je až až, takže pořád dost místa.

111®
hodnocení

0x

a máte kabely určené k pokládce na hořlavé materiály? a pro mechanické namáhání? pokud ne nemají tam co dělat jak uvedli někeří přede mnou.

jabraka*
hodnocení

0x

Použil bych kabel izolovaný gumou a položil bych ho pod lištu,kterou lze profrézovat.

JABRAKA

krtek66
hodnocení

0x

neviděl bych v tom problém...sice něco tam bude pracovat, ale kabel je potažený gumou a ta je taky pružná..to by musela být hodně velká sila, aby ho poškodila

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]