Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Peletovací stroj. pujčení-kde?

Od: dff odpovědí: 4 změna:

dobrý den, dá se někde pujčit malá peletovačka? nikde m to nejde najít.

mám asi 200 pytlu hoblin a rád bych si znich udělal pelety.

moc dekuju za radu :)P.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Nevím, že by to někdo půjčoval.
Co vím, tak to všichni dělají obráceně. Hoblovačky odvezou tam, kde je lis a nechají si udělat brikety, případně peletky.

hodnocení

2x

Jedna věc je stroj, ale zcela jiná věc je umět na tom udělat pelety. Ono se to nezdá, ale je to poměrně složitá alchymie. Nainstaloval a rozchodil jsem několik minipelletů s kapacitou 100kg/hod a tak to docela znám - především - naprosto zásadní je vlhkost materiálu - pokud je to přesušený -tedy pod 8% vlhkosti, pelety neuděláte, z mašiny se jen sype drť. To už je lepší vlhčí materiál, z mašiny sice stoupá pára jak z papiňáku, ale jede to. Stejně tak zásadní je nastavení rolen vůči matrici - malá mezera - pelety se drolí, velká - ucpe se matrice. To se, pochopitelně hodně liší podle typu dřeviny.

Když to shrnu - peletování je velmi náročné jak na energii, obsluhu stroje tak na cenu stroje, který je násobně dražší než briketovací lis, který je naprosto nenáročný na obsluhu a ve většině firem jedou lisy v automatickém režimu bez zásahu obsluhy, řídí je jen čidla. reagující na dostatek materiálu k lisování.

Takže doporučuji dovezte materiál k někomu, kdo brikeťák má a lisuje na kšeft. Je to asi nejschůdnější cesta.

hodnocení

1x

Malá peletovačka, malý tlak, rozpadající se pelety. Dovezte tam, kde mají pořádnou.

hodnocení

0x
Podívej se do katalogu Boels.cz Zatím co jsem potřeboval půjčit, to jsem v katalogu našel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]