Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uložení okna

Od: shinok odpovědí: 6 změna:

Zdravím, pokud bych nezateploval fasádu, jak nejlíp uložit okno? Takto mám připraven otvor. Do jaké vzdálenosti nejlíp osadit okno a xps pod překladem dát na celou šířku zdi, nebo v interiéru ukončit s oknem, aby se překlad prohříval. díky

Uložení okna
Uložení okna #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Co člověk, to názor.

Jsem pro variantu "B", přelepit polovinu rámu na sílu EPS 10cm. Takže venkovní parapet by byl 13cm široký.

Hezký víkend.

doplněno 09.02.18 09:15:

Jasně, XPS na celou šíři zdiva. Pak i zvenku, je to přeci beton.

shinok
hodnocení

a ten xps pod překladem nechat přes celou šířku zdiva?

krtek66
hodnocení

1x

levá varianta je kravina...ať už z technického nebo estetického hlediska...spíš nějak přemýšlím nad tím proč máš u ytongového baráku takovej překlad když jsou systémové..

shinok
hodnocení

měl jsem po ruce tyto železobetonové, běžně se používají tak proč ne

rv*
hodnocení

0x

Zarovnal bych ho s vnější rovinou zdi. A to proto, že až budu zateplovat, bude na správném místě. A zateplil bych hned, ten polystyren tak drahý není - nač dělat fasádu dvakrát.

shinok
hodnocení

nebudu ji dělat, až jak se rozmyslím po pár zimních obdobých, kdybych nakonec nedával polyš a okna budou zarovnané vypadalo by to blbě

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]