Nejste přihlášen/a.
Rozhodl jsem se zrušit placení prostřednictvím SIPO a platby poukazovat trvalým bankovním příkazem. Vím, že mi SIPO pošta nemůže zrušit, dokud je na něm nějaká platba a že platbu musí zrušit ten, kdo jí zadal. Převést většinu plateb nebude problém, ale nevím kam se obrátit v případě plateb za TV a rozhlas. Kde se zeptat? Existuje nějaké jejich obchodní oddělení, zákaznická linka, nebo něco takového?
Dobrý den, na libovolné přepážce na pošte si zrušíte poplatek za rozhlas a TV (jsou to dva formuláře). Potom se z PC přihlásíte viz odkazy k přímé platbě. SIPO zrušit nelze, ale jak uvádíte, tak přestane být doručováno, až tam už nebude žádná částka k platbě (až bude vše zrušeno, resp. převedeno). Zdravím!
Zrušíte, či převedete platby ze SIPA na trvalý příkaz u své banky. Pak zrušíte SIPO, Je to jednoduché, jen to chcetrochu logiky při změnách plateb.
Proč rušíte SIPO?
Zrušení SIPO, jako takového není problém, problém není ani převést většinu konkrétních plateb na placení příkazem (zrušení inkasního příkazu musí provést ten, kdo ho zadal - příjemce inkasa). Jen jsem nevěděl, kam se obrátit při převedení plateb rozhlasu a TV. To už tak jednoduché není. Ale už jsem zjistil postup a celá akce je ve spolupráci s poštou v běhu.
SIPO ruším, protože mám spoustu plateb trvalými příkazy, jen platby za energie v dílně a právě onu TV a rozhlas mám přes SIPO. Takže se to chystám už několik let sjednotit (ale nejsou lidi). Teď mě k ráznému kroku donutilo, že se mi na platebním dokladu SIPO znenadání objevila platba za satelitní TV (Skylink), o které jsem nic nevěděl. Nikdy jsem satelitní TV neměl a ani mít nehodlám, nikdy jsem nedal souhlas s inkasem. Vyřídit tenhle problém nebylo zas tak jednoduché, při jakémkoliv pokusu o kontakt na Skylink po mně bylo vyžadováno číslo skylinkové karty, kterou samozřejmě nemám. Nakonec se mi to povedlo zrušit (doufám) a bylo mi slíbeno, že mi budou "omylem" inkasované peníze do 2 měsíců (!) vráceny. Vysvětlení Skylinku jsem moc nepochopil.
Stir - tímhle způsobem sice pozastavíte jednu konkrétní platbu, ale příkaz nezrušíte (to není v kompetenci pošty), takže byste to musel každý měsíc opakovat. V tu ránu by se ale ozval Skylink a tvrdě by se dožadoval zameškané platby. Zrušit příkaz může jen Skylink. Ten ovšem ani netušil, kde se onen příkaz vzal , údajně žádný na inkaso z mého účtu nezadával (asi se zadal "omylem" sám
). Trvalo to 2 dny, než se jim podařilo tajuplný příkaz zrušit.
no já se domnívám, že by vám kontakt na inkasistu, pro nějž pošta SIPO vybírá měla dát právě ona.
tady něco je : tvp.ceskatelevize.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.