Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odpad zapach

Od: michalsss81* odpovědí: 18 změna:
Dobry den bydlim v novostavbe a vse je jeste v zaruce a resim tady smrad z umyvadla a vany ale jen kdyz se meni pocasi je dest atd zkousel jsem menit i sifon uz 3x a nic nepomohlo a osadit privzdusnovaci ventyl a dnes jsem se byl podivat s instalaterem pres reklamace na strese a tam je taky vse v poradku odvetravaci trubka 110 cista a uz jsem s tim bezradnej muze mi nekdo poradit prosim? A jeste se ten smrad znasobuje kdyz pustim vodu do toho umyvadla vdesti tak to zasmrdi na nejakou dobu jako kdyz by vylit ten smrad ven a vodu v sifonu porad vidim nezda se mi prazdnej.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ne..z toho co jste popsal, se moc poradit nedá.

Může to způsobovat více věcí..

Ale chtělo by to mít k dispozici fotografie, nebo lépe výkresy skutečného provedení kanalizace.

111®
hodnocení

1x

jaký je spád do sběrné kanalizace? jaký je výškový rozdíl mezi sběračem v domě a hlavním sběračem?

michalsss81*
hodnocení

To bouzel nevim jaky je spad a rozdil ve vysce a zazadal jsem si o dokumentaci a mel jsem tady i instalatera s kamerou do odpadu u me v byte a rekl ze vse je ok ze nic nikde nevidi a mam napojen od odvetrani wc pak umyvadlo a pak vanu a u umyvadla se to projevuje nejcasteji a ted jsem si zkousel natocit vodu v sifonu u umyvadla kdyz se splachne a je pravda ze se houpe a zda se mi ze do toho sifonu pronikne i bublina ale nejsem si jistej, mohu poslat video jestli nekdo z vas nebude vedet vic a jeste jednou diky za rady vsem.
111®

ona musí být odvětrána i hlavní kanalizace, třeba dírkama v poklopu, Spláchneš, odvětráním na střeše to nasaje vzduch, ale vzduch pod splaškama něke musí odejít, voda je jako píst v potrubí, takže vyzduch pod vodou neuníká!proto buble

michalsss81*
hodnocení

Kanal je pred barakem klasickej i s dirkama a zvazuju jestli nezkusit pridat jeste privzdusnovaci ventyl na trubku primo k sifonu umyvadla, je jeden pod vanou a druhej zazdenej za umyvadlem nevim jestli tam funguje dobre stal asi 40kc rikal instalater co mi ho tam zazdil.

michalsss81*
hodnocení

Diky za odkaz to uz jsem cetl nemam suchej sifon ani mi v nem nebubla a odvetrani na strese je zkontrolovano dejcha tam krasne 110 trubka jen me napada jestli to nemuze bejt tim jak je nizkej tlak za deste a prednim ze se tomu nechce nahoru a cpe se ten zapach do trubek k sifonum a jak se pusti voda probehne ten zapach pres sifon, neumim si to vysvetlit nejak a treba bude neco poznat podle te dokumentace.
111®

no někdy kanály smrdí před bouřkou...

michalsss81*
hodnocení

Jo to smrdej obcas ale jen nevim jak se mi to muze dostat pod nos pres sifon:)
111®

tak jde o to jakej je to sifon a je-li správně sesazen , trubka stále ve vodě , nebo dostatečné prohnutý "krk" , stačí přetlak bubliny, říkáte že to bubá...

michalsss81*
hodnocení

Uz jsem zkousel 3 ruzne druhy sifonu:(
111®

tak já končím snad někdo jinej poradí

michalsss81*
08.02.18 21:40
hodnocení

Ok diky.

pecenkav*
hodnocení

0x

A odkud to opravdu smrdí, když strčíš nos až k díře pro špunt, tak tam odtud a nebo to jenom cítíš poblíž umyvadla nebo vany a nebo je to cítit jenom při vstupu do koupelny?

michalsss81*
hodnocení

Zalezi na tom venkovnim pocasi kdyz hodne prsi zacejtim to kdyz prijdu do koupelny a pak to zajejtim jeste vic kdyz pustim vodu v umyvadle a stojim nad tim odpadem.
pecenkav*

Nechápu proč ti dávali už při stavbě do zdi tu hlavici, to už museli problém tušit,

Jak se k tý hlavici dostává do zdi vzduch?

Jestli je pod umyvadlem nějaká díra do zdi kvůli tomu přisávání, tak by to klidně mohlo smrdět i odtud, ty hlavice občas nefungujou tak jak by měly, netěsní a jde z nich smrad.

Pokud je na trase nejdřív wc, pak umyvadlu, potom vana a pak to jde teprve dál do kanalizace, mohlo by za odbočkou od vany, kde to třeba už leze do podlahy být ostré 87°koleno 110 a tam se ta voda při spláchnutí zarazí a než si pořádně v tý rychlosti najde cestu a zahne dolu a tím může tu trubku v podstatě uzavřít, tím z tý vody vznikne píst, který zahýbe vzduchem v trubkách k vaně a umyvadlu a tím by se mohla zahýbat voda v sifonech a tak pustit trochu vzduchu z potrubí sifonem ven.

Proto dávám zásadně 2 kolena 45°do sebe místo toho 87°, aby ta voda líp proběhla a nezarážela se.

michalsss81*
hodnocení

Jednu tu hlavici mi zazdil znamej co u mel byl a zkousel mi vyresit ten problem a je k ni otvor kousek za kritkou trubky od sifonu a druha hlavice je pod vanou od nich a je vana pak umyvadlo a za zdi toaleta a v toalete za zdi stoupacky a na strese kdyz jsem koukal do odvetravaci trubky 110 tak po 2 metrech nekam zatacela trochu je to normalni kdyz neni jen primo dolu? A mohu poslat video kdyz splachnu wc co se deje v sifonu umyvadla zda se mi ze se tam houpe voda ale tak moc si myslim.

michalsss81*
hodnocení

Zazadal jsem si o dokumentaci k tomu odpadu a tam by melo byt presne nakresleny jak je to vedeny do kanalizace a odvetrani na strechu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma odvětrání wc

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]