Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde sundat tyč

Od: elisa24® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, mám tuhle tyč ve dveřích, vypadl uprostřed šroubek a nejde sundat. Co mám dělat? Nejde tam našroubovat zpátky, když do té dirky něco strčím, stále se jen protáčí prostřední část. Děkuju

Nejde sundat tyč

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
To je taková ta rozpěrná tyč, která se vzepře do futer a dá se na tom cvičit?
Ta se upevňovala a sundavala otáčením toho středního dílu.

hodnocení

1x

Tyč je pěkná, jen pozor na zárubeň! Mnoho zárubní bývá upevněno - zalito dost šlendriánsky, bývají vzduchové dutiny, a zárubeň pod tlakem tyče nepozorovaně povoluje, ustupuje... Stačí málo a tyč se smykne, pád je bolestivý... Nechtěné otáčení středního dílu při cvičení bývá dost časté. Tak pozor!

Viděl jsem tyče s kolíky na koncích, které se zasunuly do otvorů vyvrtaných do zárubně. Potom při povolení zárubně tyč zustane viset v dírkach, stačí ji znovu podotáhnout.

hodnocení

Do zárubní jsem kolíky přidělala, takže se to vždycky na ně přišroubuje.

Taky důrazně varuju před variantou, která je jen rozepřená. Přidělal jsem jí holkám, zavěsil svých 90 kilo a pohoda. Pro jistotu jsem střední díl ještě několikrát přitáhl. Na krev - až do protočení. Nastoupila mladší dcera, nějakých 25 kg a vzala to s rozeběhem. Bohužel z té špatné strany. Vzala to na plocho o zem s tyčí v rukou. By mě zajímalo, jestli tenhle výrobek někdo schválil. (já ho nekupoval, papíry k němu nemám).

hodnocení

Taky jsem se dneska přesvědčila, že to není žádná extra kvalita, a to jsem na to neskákala, jen jsem to teda asi měla dotahovat po každém použití - to jsem měla v plánu až dneska (to už bylo pozdě).

hodnocení

Už je dole, vypadl uprostřed ten šroubek a ta střední část se protáčela. Už jsem do toho navrtala jinou dirku.

honzai*

Ještě si to fakt radši pojistěte připevněním do těch futer. Taky jsem hodil "hapinu" na kostrč, zdá se že běžný jev. Možná by stačily k tomu rozepření jen jako pojistka dva samořezné šroubky, nebo podmáznout před utažením silikonem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]