Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím natřít starou postýlku?

Od: totak® odpovědí: 5 změna:
Zdravím , manželka se v rámci příprav na babičkování rozhodla natřít staré postýlky " na veselo". Zeťák tvrdí že na těch lakovaných špruslích barva ( balakryl?)držet nebude pokud se to neobrousí až na dřevo. Já bych teda jen vzal hrubší smirko papír a jen to zdrsnil... Co na to místní kutilové a odborníci? Jakou zdravotně nezávadnou barvu použít aby držela, neschnula dva měsíce a nesmrděla půl roku jako syntetika?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

poptejte se na xyladecor.

lucie*
hodnocení

3x
Doporučuje se Balakryl Uni - splňuje evropskou normu pro povrchovou úpravu hraček EN 71, takže mi byla v obchodě pro tento účel doporučena.Myslím,že se to na něm i píše vhodný na hračky a dětský nábytek.Tady přidávám i diskuzi maminek,které koukaly můžům pod ruce někdo brousil,někdo né*nevi* :-D emimino.cz/...

liska*
hodnocení

2x

Balakryl chytne na všechno, i na kovová futra i na dřevěné židle. Co prosvítá, tak po zaschnutí nátěr zopakovat. Já bych to před tím přejela jemnějším smirkem.

paw*
hodnocení

0x
Cim to je natrene nyni? Bezbarvym? Natiral jsem postylku o vikendu. Acetonakem jak to bylo a cajk.
hodnocení

Je tam bezbarvý lak ale netuším jestli nitro nebo kdysi tak populární "Lak olejový na lodě ":) Každopádně čistý lak mi neprojde. Ženský chtějí něco bíleho a pak každou šprusli v jiné barvě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]