Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení pozednice

Od: shinok odpovědí: 10 změna:

Zdravím, prosím o odbornou radu, jak zateplit pozednici. V obrázku jsem zakreslil, jak bych to udělal já. Může to tak být? Zatím nemám udělaný ten podhled zvenčí a nevím, kdy bude (rok - dva)) a nerad bych aby se mi tam nastěhovaly nějaké breberky, nebo ptáci do vaty - není tam žádná zábrana přes pozednici teď vidím ven

Zateplení pozednice
Zateplení pozednice #2

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Já pozednici zvenku zateplil polystyrenem.
Zevnitř jsem dostavěl Porfixem.
Vata končila tam, kde začínal ten polystyren.

Kejikle, správně.

hodnocení

1x

Dobrý den,

tak jak máte zatepleno "vata 2.vrstva" tak doplnit u 1. vtrstvy před pozednici, až k podhledu exteriéru. Zateplit i první (poslední) řádek zdiva.

shinok
hodnocení

díky za rychlou odpověď. Takže to udělám takto, jak sem to překreslil. A co ta havěť, která by tam mohla nalézt, ten podhled z venku nevím, kdy se k němu dostanu ho udělat, můžu zateplit a nechat to volně otevřené?

Zateplení pozednice #3

Špatně, nedávejte izolaci až k okapu, to je zbytečné, ale dejet jí na první tvárnici. Přemalovat.

Jakou havěť myslíte?

shinok
hodnocení

Jo už to chápu. No když to takto zateplím a NEMÁM TEN PODHLED UDĚLANÝ ta vata bude z venku nechráněná proti vniknutí třeba ptáků, nebo nějakých brouků a jiných potvor co do toho rády zalezou. Tak se ptám jestli to nevadí nějakou dobu (rok), že ten podhled tam nebude

Zateplení pozednice #4
radajz*

Na tu zeď dejte polystyren a přetáhněte lepidlem.

Nebudete zateplovat celou stavbu?

Vatě to nevadí, nic se jí nestane. Brouci, hmyz, myši si najdou jinde cestu, pokud tam budou chtít jít.

Budete dávat polyš na fasádu?

shinok
hodnocení

Mám obvod. zdivo Porfix 375, bylo mi doporučeno nezateplovat. Uvažuju tak, že jednu - dvě zimy bude nezatepleno a uvidím jestli pak dám polyš nebo ne.

hodnocení

0x

Mám též 375mm Porfix. Zateploval jsem 150mm EPS.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]