Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Záklop koupelny

Od: lukendal* odpovědí: 22 změna:
Dobrý večer
potřeboval bych poradit čím zaklopit obvodové zdi v koupelně.
Část koupelny bych chtěl obložit obkladem (sprchový kout, umyvadlo).
Skladba pod zaklopem je dřevený rošt s vatou. Jedná se o zahradní chatu která bude užívána jen sezoně.Děkuji.

Záklop koupelny

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hubas*
hodnocení

2x

Vezměte to vylučovací metodou.

-palubky se do koupelny moc nehodí

-sádrokarton bude patrně ve spojích praskat

-umakart není extra v módě a je omezený výběr

Patrně bych volil buď SDK s olištovanými spoji, kde praskliny nevadí nebo lépe OSB, kde bych finální povrch řešil decentním linoleem na chemoprenu, popř. vhodně zkombinovat oba uvedené materiály, dle situace a detailů. Je li možnost, volit úpravu desek do prostředí se zvýšenou vlhkostí.

hodnocení

2x

SDK a obklad, nebo OSB a polepit moderním linem.

Vše je o Vašich penězích.

krtek66
hodnocení

1x

Nevím nad čím přemýšlíte...oplácat OSB deskou...na tu chytne i lepidlo s obkladačkou...Akorát si nejsem podle té fotky jistý zda ty stojky nejsou moc úzké na kotvení čehokoliv

lukendal*
hodnocení

Ve stavebninách pán doporučil Farmacell.
Osb deska mi nevadi,mam tim oplaštěný zbytek chajdy. Jen nevim jak co osb deska a obklad za sprchač.
alten*

... desky Fermacel - myslím, že prodavač neporadil špatně ... Ovšem - tz stojky -jak píše krtek.

Odhaduji rošt z latí široký 5x3cm. To je standardní rozměr, prodává se k tomu přímý závěs na dřevo 50x130mm.

knauf.cz/...

I Farmacel může být, ale co je levnější a funkční?

lukendal*
hodnocení

Myslím, že rošt je dostatečný 160x40. viz foto. Je teda v blbém rozměru (50cm).Ale co už.Byl chystán na venkovní opláštění. Levnější a funkční? Jde mi hlavně o ten obklad kde bude sprchový kout. Aby to drželo.
Záklop koupelny #2

Rozteč 50cm není blbý, akorát na desku SDK dva metry dlouhá. Já stále nevidím problém. Sádroš 12,5mm, popřípadě dvě vrstvy, pak keramický obklad.

Jen ten roh, kde nevidím žádnou fošnu. Tam se musí "něco" dodat, aby se zpevnil roh.

Ale asi budete dávat i další vrstvu izolace přes hranol?

lukendal*
hodnocení

Ano roh přijde nějak dodělat, zpevnit. A na sdk nalepit keramický obklad normálně flixibilním lepidlem?

Jasně, lepidlo flexi. nehledejte v tom nějaký problém, tak se to dělá normálně.

lukendal*
hodnocení

Sadroš určitě zelený? Přetáhnout perlinkou lepidlem? zbytečnost?

Sadroš určitě zelený? ANO

Přetáhnout perlinkou lepidlem? Ne, zbytečnost

zbytečnost? ANO

lukendal*
Jen se prosím ještě zeptám jakou máte na mysli izolaci přes hranol? Chctěl jsem to jen zaklopit a hotovo. Diky.

Aby nebyl tepelný most. Páč dřevo izoliuje 4-6x méně, nežli ta vata.

Když to vezmu zevnitř, tak vrstva je:

obklad, lepidlo, SDK, hranol, venku pak nějaký obklad. O pár centimetrů vedle je to:

obklad, lepidlo, SDK, izolace, venku pak nějaký obklad

lukendal*
07.02.18 19:44
hodnocení

Diky.

luke, není zač. Rád pomůžu, když můžu.

lukendal*
hodnocení

Jste zlatej. A teď jako proč ne Osb deska? Kolem dokola.

Tak mne to připadá jako doma, dostanu vybrat ze tří košil, já si vyberu tu první, hned naskočí otázka. Proč ne tu druhou, vždyť...

Takto se ptáte Vy. Napsal jsem SDK, OSB, Fermacel. Vyberte dle ceny. Vy se pak ptáte, proč SDK a ne OSB?

Takže protože váha, cena, dělení desek.

lukendal*
hodnocení

:) -:) :) Keramický obklad na Osb desce bude držet?

Pokud použijete správné lepidlo na OSB desky, třeba 301 DK

lukendal*
hodnocení

Děkuji. Zvolím Osb. Obouchal jsem tím celou chajdu tak ať to vypadá.

lukendal*
hodnocení

0x
Děkuji všem za odpovědi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]