Nejste přihlášen/a.
Vezměte to vylučovací metodou.
-palubky se do koupelny moc nehodí
-sádrokarton bude patrně ve spojích praskat
-umakart není extra v módě a je omezený výběr
Patrně bych volil buď SDK s olištovanými spoji, kde praskliny nevadí nebo lépe OSB, kde bych finální povrch řešil decentním linoleem na chemoprenu, popř. vhodně zkombinovat oba uvedené materiály, dle situace a detailů. Je li možnost, volit úpravu desek do prostředí se zvýšenou vlhkostí.
... desky Fermacel - myslím, že prodavač neporadil špatně ... Ovšem - tz stojky -jak píše krtek.
Odhaduji rošt z latí široký 5x3cm. To je standardní rozměr, prodává se k tomu přímý závěs na dřevo 50x130mm.
I Farmacel může být, ale co je levnější a funkční?
Rozteč 50cm není blbý, akorát na desku SDK dva metry dlouhá. Já stále nevidím problém. Sádroš 12,5mm, popřípadě dvě vrstvy, pak keramický obklad.
Jen ten roh, kde nevidím žádnou fošnu. Tam se musí "něco" dodat, aby se zpevnil roh.
Ale asi budete dávat i další vrstvu izolace přes hranol?
Aby nebyl tepelný most. Páč dřevo izoliuje 4-6x méně, nežli ta vata.
Když to vezmu zevnitř, tak vrstva je:
obklad, lepidlo, SDK, hranol, venku pak nějaký obklad. O pár centimetrů vedle je to:
obklad, lepidlo, SDK, izolace, venku pak nějaký obklad
Tak mne to připadá jako doma, dostanu vybrat ze tří košil, já si vyberu tu první, hned naskočí otázka. Proč ne tu druhou, vždyť...
Takto se ptáte Vy. Napsal jsem SDK, OSB, Fermacel. Vyberte dle ceny. Vy se pak ptáte, proč SDK a ne OSB?
Takže protože váha, cena, dělení desek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.