Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nátěr dveří a zárubní

Od: koulec odpovědí: 10 změna:

Ahoj, potřebuji natřít dveře na bílo a zárubně také. Co mně není jasné, jak moc to mám smirkovat. Až na plech či desku? Nevím, zda to není zbytečné, pokud by barva chytla i na daný matroš. Přeci jen je to v interiéru a mráz či voda moc nehrozí...na druhé straně není možné, abych se toho dotkl a barva začala odpadávat :D Barvy mám koupené následující, včetně základů:

- Balakryl UNI, univerzální barva na kov a dřevo

- Balakryl základ - základní barva na dřevo

- Balakryl antikor, základní antikorozní barva

Na té základovce se píše, že barva přilne i k objektům, které byly dříve opatřeny třeba akrylátem, epox, chlor kaučukem..

Nátěr dveří a zárubní

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ertl
hodnocení

2x
Podle fotky jsou dvere dyhovane a lakovane. Staci zdrsnit smirkem jemnym a natrit. Nalezato a nejlepe valeckem.
ertl
Proste to poznam :) Jsou to stare dvere. Uz jen podle pantu. Pokud nejsou dyhovane, jsou fladrovane. A tam s naterem nebude taky problem, neb uz jsou natreny a jen se nanese dalsi vrstva barvy.

Jak poznáte dýhované dveře z téhle fotografie?

koulec
hodnocení

Když na ně kouknu, také bych tipl že je to na 90% fládrované.

hodnocení

0x

Ahoj,zárubně jsou už od výroby natřený zakladní barvou.Takže stačí natřít,jen vrchní barvu.Ale to dřevo bych obrousíl,a natřel napouštědlem na dřevo.Já bych vám doporučíl barvu. barvy-kov.heureka.cz/...

hodnocení

0x

Futra stačí zbavit mastnoty, prachu a nečistot, maximálně oživit jemným smirkem. Ale kdo Vám tvrdil, že ty dveře jsou dřevěné?! V lepším případě je to lamino, v horším papír. V každém případě budou po nátěru vypadat hůř než teď.

koulec
hodnocení

Cílem nátěru těch dveří i futer, které vedou na půdu je, aby splynuly s bílou stěnou...

hodnocení

0x

No nevím kolik jste dal za barvy+práce z nejistým výsledkem,když v akci v suprhypermarketech stojí do 700Kč*nevi*

koulec
hodnocení

No, plechovku barev jsem musel kupovat tak jako tak na futra..

pohanka*
hodnocení

0x

Nezapomeňte, že dveře se natírají na ležato. A vůbec Vám to nezávidím, není to sranda, aby to nějak vypadalo.

Pokud máte na futrech nějaká oprýskaná, otrlučená místa na kov, tak to vytmelte a zabruste do ztracena.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma fládrování

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]