Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přesušení hub

Od: gamapolis® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den. Dostali jsme před 2 roky sklenici sušených hub. Velkou třílitrovou. Byly krásně vysušené- chrastivé. Asi polovinu jsme spotřebovali, ale nedávno jsem si všiml, že už tak chrastivé nejsou. I když je máme v suchu. No a k vánocům jsme dostali sušičku, tak mě napadlo je přesušit. Ale ještě jsem na tom nikdy nic nesušil, tak ani nevím jestli je to možné po dvou letech přesušit. Píšou že houby se suší asi 6 hodin, tak jsem myslel, že bych je tam zkusil dát tak na hodinu. Nemáte s tím někdo zkušenost? Abych neudělal víc škody, než užitku. Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

macikova
hodnocení

5x

Zdravim, houby sa dosušují i tak, že je dáme do jiné sklenice zavíčkujem,dáme na 5-10minut naplno do trouby,víčko se trochu zatáhne a houby dosuší.Jinak je to prevence i kvůli různé havěti.Záruka 100let :)

hodnocení

4x

Taky se mi to stalo, ale nechala jsem to být a postupně ty nechrastivé houby spotřebovala. Nic jim nebylo.

hodnocení

3x

Dala bych je (příště) dosušit do té trouby, jak vám tu radí macikova...

Ale - pro příště: volila bych velikost sklenic tak, abych je spotřebovala z té nádoby v rozumné době (třeba cca do týdne). Třílitrová sklenice to asi nebude.

hodnocení

Já vím, že je ta sklenice velká, ale my jsme je tak dostali a nechtělo se mi to přendavat. Měli jsem je takhle už několikrát, ale vždycky jsme to nějak dřív spotřebovali. Uvidím, jak to s tou spotřebou bude a když tak to šoupnu do té trouby.

floro*
hodnocení

2x
Dejte je do dusicky prefouknout a mate klid. Urcite jim nijak neuskodite. Nechte je tam chvilku, zkuste vzdy senzoricky miru suseni. mozna to hodinu ani trvat nebude, nez zacnou zase sustit. Nemusite je susit na predepsanou teplotu, suche uz jsou, staci je fouknout na nizsi teplotu, jen aby proudil vzduch. Spis asi vas zarazi, ze budou sity propadat, ale to nevadi, ono se to na nizssich patrech nakupi a zastavi. A dejte je pak do mensi sroubovaci sklenice
Vubec se te susicky nebojte. Je to skvela vec.

hodnocení

Děkuji za reakce. Ony ty houby jsou jinak v pořádku, žádná plíseň tam není. Tak to asi zatím nechám být, pokud je nespotřebujeme, tak zvolím tu troubu.

ben®

gamapolis - už jen dodatek. Když budou ty houby přesušené až moc, tak se začnou rozpadat na prášek. A když houby, které již máte nyní suché, na pár minut namočíte do vody, tak jsou potom "jako nové".

hodnocení

Také děkuji za reakci. Já je před vařením do vody namáčím. Třeba když dělám maso na houbách. Měl jsem jen obavy, aby se nezkazily, když už nejsou chrastivé. Aby to nechytlo třeba plíseň. Ale s tím drolením máte pravdu, stalo se to známým. Je ale pravda, že někdo to také na ten prášek namele a používá to jako koření.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]