Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Dostali jsme před 2 roky sklenici sušených hub. Velkou třílitrovou. Byly krásně vysušené- chrastivé. Asi polovinu jsme spotřebovali, ale nedávno jsem si všiml, že už tak chrastivé nejsou. I když je máme v suchu. No a k vánocům jsme dostali sušičku, tak mě napadlo je přesušit. Ale ještě jsem na tom nikdy nic nesušil, tak ani nevím jestli je to možné po dvou letech přesušit. Píšou že houby se suší asi 6 hodin, tak jsem myslel, že bych je tam zkusil dát tak na hodinu. Nemáte s tím někdo zkušenost? Abych neudělal víc škody, než užitku. Děkuji.
Taky se mi to stalo, ale nechala jsem to být a postupně ty nechrastivé houby spotřebovala. Nic jim nebylo.
Dala bych je (příště) dosušit do té trouby, jak vám tu radí macikova...
Ale - pro příště: volila bych velikost sklenic tak, abych je spotřebovala z té nádoby v rozumné době (třeba cca do týdne). Třílitrová sklenice to asi nebude.
Děkuji za reakce. Ony ty houby jsou jinak v pořádku, žádná plíseň tam není. Tak to asi zatím nechám být, pokud je nespotřebujeme, tak zvolím tu troubu.
gamapolis - už jen dodatek. Když budou ty houby přesušené až moc, tak se začnou rozpadat na prášek. A když houby, které již máte nyní suché, na pár minut namočíte do vody, tak jsou potom "jako nové".
Také děkuji za reakci. Já je před vařením do vody namáčím. Třeba když dělám maso na houbách. Měl jsem jen obavy, aby se nezkazily, když už nejsou chrastivé. Aby to nechytlo třeba plíseň. Ale s tím drolením máte pravdu, stalo se to známým. Je ale pravda, že někdo to také na ten prášek namele a používá to jako koření.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.