Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přesun průtokového ohřívače pod linku

Od: bluemanik* odpovědí: 7 změna:

Chtěl bych se zeptat, někoho kdo má více zkušeností, zda-li můžu tento beztlaký průtokový ohřívač umístit pod linku a použít novou beztlakou baterii. Mám jej umístit pod linku vývodama dolů nebo ho mohu otočit o 180° vývodama nahoru? Stávající umístění je nad dřezem. Díky za rady.

Přesun průtokového ohřívače pod linku

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Otočením jakéhokoliv ohřívače "vzhůru nohama" ho velice rychle a spolehlivě zničíte, fungovat v žádném případě nebude.

hodnocení

1x

Tak jestli najdete odpovídající baterii tak by to možné bylo ale v žádném případě neotáčet-bere vodu ze shora(foto tělesa) a při otočení by vám tekla stále studená a přinejlepším by shořela pojistka.A také je otázkou jak by stíhal ohřívat na tu vzdálenost od ohřívače do baterie

doplněno 05.02.18 21:40:

Ano jak píše ondra,můžete ho otočit ALE opravdu přehodit zapojení trubek(hadic).Tím otočením snížíte kapacitu ohříté vody.Je tam sice termostat s kapilárou do jímky ale ta není nějak hluboká takže místo 5lit.teplé vody vyteče cca 3lit.

doplněno 09.02.18 23:05:

jestli vám neustále teče tak to máte určitě špatně zapojeno nebo je špatná baterie,tím nemyslím že funguje pouze s "originál" kohoutkama.Prostě každá beztlaková baterie když je zavřená tak téct nesmí a je jedno co je to za ohřívač(Je to furt jenom nádoba s tělesem ..)

Přesun průtokového ohřívače pod linku #2
Přesun průtokového ohřívače pod linku #3

pohanka*
hodnocení

0x

Pokud je mi známo, tak se prodávají nízkotlaké ohřívače nad linku a jiné zase s montáží pod linku.

Nejsem odborník, ale za mne ne.

Ještě se zeptám, je to opravdu průtokový ohřívač? Není to zásobníkový 5 l?

Etu neznám, mám pokaždé jinou značku s montáží nad dřezem a zásobníkový, na 5 litrů. A tohle mi to hodně připomíná.

pohanka*

Ondra ve 20.39: je to zásobníkový, stačí si zadat do vyhledávače číslo /zvětšit/, které je na obale. Průtokový ani náhodou. Eta 0728 je zásobníkový ohřívač vody 5 l, /Eta 1728 byl v nabídce na deset litrů/.

hodnocení

0x

Dobrý den, to není průtokový ohřívač, beztlakový takový nemůže být, to je nesmysl. To je ohřívač zásobníkový = malý bojler. Pravda, dělají se v provedení nad i pod. I když možná by mohl být i průtokový, ale to se mi nezdá, nemusel by být tak veliký. Snad by se dal otočit, ovšem přehodit i vývody studené a teplé pochopitelně, ať Vám ta teplá doopravdy teče (ale to je v podstatě manévr výrobcem nezmiňovaný, a tedy nedoporučuji). Dát jej pod linku v té poloze, jak je, by bylo asi rozumnější, akorát jak by se Vám to tam na výšku vlezlo, těžko povědět. Do útrob toho ohřívače nevidím.

Jinak ale pokud už byste chtěl měnit i baterii, tak toto řešení podle mě nemá smysl - nejdražší je ohřívač a baterie (chcete-li třeba Metalii), to ostatní už mnoho nestojí. Ohřívač 5l Dražice tlakový se dá koupit na internetu i kolem dvou tisíc (výrobce uvádí, že má objem 6,6litru, v balení je i zpětná klapka a pojišťovací ventil), v provedení pod odběrné místo, baterii koupit obyčejnou tlakovou, jakou byste chtěli, a měli byste vystaráno, voda by tekla teplá i studená v podstatě o stejném tlaku. Elektriku si zavedete na to místo - asi je to do zásuvky, že?

bluemanik*
hodnocení

Je to skutecne se zasobnikem 5l. Mam dva takoveto stejne, takze se mi novy nechce kupovat. S mistem a elektrikou neni problem. Baterii take mam. Takze radite neotacet. Vyzkousim, koupim hadice dopojim a uvidim.

bluemanik*
hodnocení

Odzkoušeno a nefunguje to. Mám nízkotlakou baterii. Ohřívač jsem provizorně připojil pod dřezem. Zapnu baterii na teplou, ohřívač se naplní vodou a po chvíli začne vytékat voda. Zavřu baterii a voda stále teče o téměř stejné intenzitě. Jakoby byl v nádobě ohřívače přetlak, který se pomalu vypouští. Nechápu jak je to možné, zapojené je to dobře. Zkoušel jsem prohodit hadice a bez výsledku. Zřejmě je to funkční pouze s origo kohoutkama. Ještě to pokoumu a kdybych na něco přišel dám vědět. Mezitím ocením případné nápady. PS ohřívač jsem neměl připojený k elektrice.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]