Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak opravit zaluzii

Od: 2874® odpovědí: 13 změna:
Zdravim. Mam problem s hirizontalnimi zaluziemi. Jsou ovladane retizkem. Kdyz sjedu uplne dolu a otocim zavrit otevrit nejde nekdy zaluzie zavrit. Je to jen nekdy,ale vyrobce netusi kde je chyba. Proste zebricek s valeckem nejak hure zavira. Diky za radu jak na to. Tom

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jestli sám výrobce netuší, kde je chyba, ale chybu uznává, musí vyměnit kus-kus - případně vyrobit nový kus funkční nebo vrátit peníze.

Jestli to je jen prodejce a reklamujete - platí to samé.

Pokud je po záruční lhůtě, prostě nechtějí servisovat něco, co si můžete koupit nové - ale to bych doporučil jiného výrobce.

doplněno 05.02.18 15:09:

Aha - tak v tom případě odpovím přesně - chyba je v tom plastovém dílku - ten upravíte - vytisknete na 3D tiskárně a vložíte vše zpět podle potřeby.

doplněno 05.02.18 15:21:

Tak dobrá - zkusíme poradit podle vašeho popisu. Nepíšete typ žaluzí, nevidíme foto, nevíme, jestli jste to rozdělal...

Uvnitř jsou různá kolečka a mechanismus z plastu -někde je něco "ochozeného" nebo ulomeného.

1) demontujete žaluzii

2) zjistíte, která část je rozbitá

3) vyměníte ji - pokud někde seženete

4) zjistíte, že to nikdo nikdy neprodával, výrobce vám to neprodá jako ND, necháte opravit za cca. 600,- přímo u výrobce, který opraví ve své firmě - nebo koupíte novou

Jiné varianty neznám - a to s tím mám zkušenost...

Pokud napíšete firmu-výrobce, vyfotíte demontovanou žaluzii nebo napíšete řádný popis, možná se objeví další rádce, u kterého budete s odpovědí spokojen.

Takto vám můžu napsat "nestartuje mi auto - co mám dělat" a vy jistě budete vědět vše - Chápete?

hodnocení

Nevim? Neodpovidam!

hodnocení

3x

Snad neurazím - návod je třeba zde eshop.zaluzieroletysite.c/...

Ale ty díly, které vy potřebujete, můžou být u každého výrobce jiné. Osobně jsem řešil opravu s maličkostí půl roku, pak jsem dal na servis za oněch 600,-. Díly prostě NIKDO neprodával jako ND. Plast se časem ochodí...

Věřím, že nakonec budete úspěšný a sdělíte mi, že jsem kretén,... ale doplníte fotodokumentaci pro ostatní, pokud by měli v budoucnu podobný problém.

doplněno 05.02.18 16:32:

Jelikož je několik typů a my nevidíme, jaký máte, nemůžeme nikdo lépe poradit.

Obecně - v té části, kde se řetízek vkládá do lišty, bude mechanismus s poškozením - tam se po stáhnutí díky válečkům žaluzie otvírají-zavírají... Pokud máte typ "šňůra-tyčka", bude problém zase jinde...

Pokud jste sám rozmontoval i funkční do detailů a neviděl poškození, které by zapříčinilo závadu funkce, ani my z fotek a popisu nepomůžeme. Opět lze doporučit jen prodejce/výrobce a reklamovat, požadovat opravu záruční či pozáruční.

hodnocení

Nemam ve zvyku nekoho urazet. Problem se netyka retizku ale zebricku s valeckem na otaceni. Proste nekdy zavre a nekdy nee. Dik

nelli
hodnocení

2x

Zdravím, minulý rok jsme řešili ten samý problém v nájemním bytě. Žaluzie byly od nějaké městské firmy, takže ty nejlevnější, co na trhu asi jsou. Jednou to šlo, z toho to pak zase nešlo. Manžel vždycky rozebral ten kryt a šteloval řetízek. Potom to zase po nějaké chvíli fungovalo. Skončilo to tak, že jsme v daném pokoji celé žaluzky vyměnili. Teď máme od mm žaluzie a nestalo se mi to ještě ani jednou. Takže jestli jsem správně pochopila, kde je chyba u Vás v žaluziích, sundejte kryt a "promažte" řetízky a jestli to dělá pořád a nemáte to v záruce, aby se vám na to někdo přišel podívat, mrkněte se pak po nové, ať nemáte nervy, jako my :).

hodnocení

Chci si to opravit sam. Na to co pisete jsem se vubec neptal. To vim i bez toho. Dekuji :)
doplněno 05.02.18 15:17: Prijdes si vtipnej profesore?
hodnocení

Proc odpovidas na neco cemu nerozumis profesore? :)

hodnocení

0x
No a nezkusil jste pustit žaluzie ne až úplně dolů ale třeba jen do výšky 1cm nad spodní rám okna?
Nezkoušel jste otevřít boční kryt na horní liště žaluzií,jestli není problém v mechanismu?
hodnocení

Vsechno jsem mel sundane rozebrane a porovnal jsem to i se sundanou funkcni zaluzii.

hodnocení

0x

Dobrý den, když jsem si přečetla váš dotaz, hned se mi udělalo vedro a vypěnila jsem. Je to ve špatné instalaci - zavolejte tomu, kdo to dělal a pak mě poreferujte, jak to dopadlo. My totiž měli 13 let hnědé žaluzie, zdály se mi nějaké vyglajdané, něco zničila kočka, kterou jsme kdysi měli, takže jsme si loni v létě nechali udělat nové - bílé, aby odrážely lépe slunko. Když nám to chlap instaloval, tak jsem zrovna hlídlala malou vnučku, tak jsem za ním nemohla pobíhat. No a pak jsem zjistila, že ty žaluzie velmi špatně dovírají - prostě někdo z chodníku vidí úplně do místnosti - to, co mi vadilo na těch předchozích, máme zase! Manžel to neřeší, ale mně to teda vadí dost, ale pro klid doma s tím nic nedělám. Takže váš případ je asi podobný, řešte to.

hodnocení

Zdravim. To je uplne jiny pripad. Diky

jfs
hodnocení

0x
Něco mi říká, že chápu, proč k vám prodejce nebyl vstricnejsi... Ono jak se do lesa volá...
hodnocení

Ale vseved je tady taky :). Tak bohuzel se pletete ale Vasi pravdu Vam brat nebudu. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]