Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nedodržení smlouvy

Od: ota* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

ze dne 26.9.2017 mám sjednanou smlouvu o dílo s jistým řemeslníkem,ktrý měl udělat jistou práci ,podle smlouvy do 20.11.2017.Měl omítnou pár zdí,udělat stracené bednění,nějaký polystyren.Výsledek je stracené bednění sice hotové,ale zaprasené-nevím -nevím -kdo to kdy vyčistí.Zdi-ani jedna není rovná-je to houpačka -nedodělané,prostě prasárna -nebude se to chtít nikomu opravovat.

Dotyčný k nám jezdil 1 nebo max. 3 ktát do týdne.Jeho pracovní doba byla třeba od 9.30 do 12.30,pokuřování a slybování.Jak se den zkracoval a ochlazovalo se tak se na to vykašlal úplně.Jde o práci venku,peníze už dostal a kdyby byl dodržen termín ,měl bych mu dát ještě 6000 kč.Mělo to být už hotové,máme už další plány na jaro a tohle mě zdržuje.Ve smlouvě má napsáno:POKUD ZHOTOVITEL NEPŘEDÁ DÍLO BUDE MU ÚČTOVÁNA SMLUVNÍ POKUTA VE VÝŠI 0,05 procenta Z CENY DÍLA ZA KAŽDÝ DEN PRODLENÍ.

Štve nás doma tento přístup,plýtvání materiálem ,časem,penězi-a ty nervy,když jsem se s ním snažil naposled domluvit-položil mi telefon.Co by jste na mé straně dělaly?

doplněno 05.02.18 12:05:

Ještě jsme přemýšleli že zajdeme na Policií a podáme trestní oznámení , na pana živnostníka že peníze od držel z 85% a svůj závazek nedokončil. Aby se nejednalo s jeho strany o Podvod, vůči nám a přeba i někoho jiného kterého také oklamal.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Postupovala bych podle smlouvy - začla tím, že bych mu poslala (doporučeně s doručenkou) výzvu k řádnému dokončení díla do... (nějakého rozumného temínu) s tím, že (ke dni napsání) je v prodlení X dnů, smluvní pokuta k tomuto datu činí Y Kč a budete ji po něm vyžadovat - případně včetně náhrady škody.

matesj
hodnocení

2x
Hodně štěstí v občasko-právním sporu...soud 1-2roky...dále dle platební schopnosti dotyčného...pokuď nic nemá,není žádná šance...poučil jste se pro příště,zaplatit až po kontrole udělané práce...nejlépe za týden.

hodnocení

0x

Bohužel jiná (legální) možnost není.

hodnocení

0x

@ota - že zajdeme na Policií a podáme trestní oznámení... Aby se nejednalo s jeho strany o Podvod
A jak mu to chcete dokázat? Práci odvedl alespoň částečně - a že nekvalitně, to skutečně na trestní oznámení není. Vždycky může argumentovat např. tím, že mu v dokončení zabránila např. nemoc.

danys*
hodnocení

0x

Připravte si další korunky a podejte žalobu k občanskému soudu. Samozřejmě za poplatek a dále budete prokazovat špatně odvedenou práci atd. Nejlepší je si nechat udělat znalecké posudky, které samozřejmě také zaplatíte. Soud se může táhnout klidně 5-10 let, jelikož jsou soudy zahlcené. To, že jste zaplatili, je čistě vaše blbost. Já bych mu zaplatil až by to dodělal nebo přiměřeně po částech za odvedenou práci

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]