Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
děláme kompletní rekonstrukci panelákového bytu a řešíme čím nahradit půdodní panelákovou vestavěnou skříňku na potraviny. Ta stará už vypadala dost nevábně, navíc předěláváme i podlahu, tak jsme jí vybourali.
U nové skříně na potraviny chceme využít původní větrací otvory vedoucí skrz panel ven z domu. Jeden je cca 10 cm nad zemí, 2. cca 30 cm pod stropem.
Mělo by se tedy jednat o skříň/spíž v rohu místnosti s větracími otvory na boční straně. Z jedné strany a zezadu je tedy možné využít zdi jako oporu/nosnou konstrukci.
K dispocici máme prostor šířky cca 70 cm a hloubky cca 60 cm. Strop je ve výšce 265 cm.
Méte někdo tip, jak jste uložení potravin v paneláku vyřešili vy, případně přímo tip na firmu v Praze a okolí, která takové skříně do kuchyně dělá? Hledáme spíš něco cenově nepříliš náročného, řekněme do 10 000 Kč.
7x
Zdravím, také jsem zlikvidovala původní skříň při výměně podlahoviny. Stolář mi současně s linkou vyrobil skříň novou, větrací otvory jsem si ponechala. Do otvorů přišla trubka s uzavírací hlavou. Mezerami mezi regály proudí vzduch, v zimě p ři velkých mrazech zavřu, jinak si mohu zvolit šířku větrací mezery. Do 10 000 Kč se určitě vejdete i při zakázkové práci. Jsem z Moravy, takže v Praze firmu neporadím.
1x
Zdravim cca za měsíc, budu stavět bratrovi přesně takovou jak píšete (do rohu) oslovte firmu ktera se zabývá nábytkem na míru, stolaře nebo pokud si nechavate dělat i kuchyňskou linku na míru tak oni vám musí byt schopni to taky vyrobit. Cena za materiál vychází cca 2 až 4 tis. Kč, pokud bude z lamino desek včetně pantu, uchytek apod.
0x
Moji mladí mají potravinovou skříň, kterou já obdivuji. Široká je něco přes půl metru širokou a hlubokou nějakých 70, 80 cm. Má v ní hluboké, drátěné šuplíky, které bez problému, lehce vytáhne a tak má přehled i o tom, co je vzadu a tak využívá naprosto celou plochu. Díky drátěnému programu nejsou nikde drobky, ve kterých by se drželi moli.
Celé to navrhnul a vyrobil stolař, který jim dělal na míru nábytek do kuchyně. Je to veliká paráda!
0x
Dobrý den, nastěhovali jsme se do městského bytu a po povolení jsme dělali novou kuchyň a vyhodili špajzku, včetně podlahy, tak, jak píšete. Stolař nám udělal novou, hezkou skříň na míru tak, že ji mám otočenou obráceně, tzn., že ty díry k větrání mám na zadní straně skříňky. Celá skříň mě stála 3.500 Kč - použili jsme klasický materiál, žádné nadstandardy. Bohužel jsem z Moravskoslezského kraje, ale nemyslím si, že v Praze by si za to účtovali 3x tolik. Co ale můžu doporučit konkrétně je potom vybavení do skříně. Aby se mi zelenina/ovoce dobře ukládala, nakoupila jsem na to pěkně bedýnky, které dám i na sebe. Ty jsem nakupovala na obalove-materialy.cz. Tak se můžete inspirovat a doporučuji potom zakomponovat v rámci rozložení polic ve skříni.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.