Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kontakt na sousedy - stavba

Od: kuratko® odpovědí: 11 změna:
Dobrý den,chtěla bych se zeptat, stavíme RD a potřebujeme souhlas do projektové dokumentace od sousedních vlastníků parcel. Máme jich šest, čtyři jsme sehnali díky té jedné sousedce. Myslím tím telefonní čísla. Jinak máme adresy,ale je možné se někam obrátit ohledně telefonního kontaktu na sousedy? Na katastru mi paní řekla,že to si musíme sehnat my. Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Nebude jednoduší a nakonec rychlejší k nim zajet než složitě shánět telefon. Stejně potřebujete jejích podpisy.

hodnocení

Ano,máte pravdu,jen ty jedny mají trvalou adresu 100 km od nás.

lee*
hodnocení

1x
A kde byste to číslo chtěla sehnat? Jako že třeba operátor je povinen Vám sdělit? Pokud Vám sousedi dali něčí čísla, je to od nich dost neslušné. Dělá se to tak, že si sousedi měli vzít Váš kontakt a ostatním předat s žádostí, ať se ozvou. A ne rozdávat čísla bez svolení. Spousta lidí má dobíjecí číslo a nebo služební. Není žádný veřejnosti dostupný centrální registr jmen a čísel. Tedy Vám nezbyde, než napsat dopis nebo se na ně obrátit osobně nebo třeba na sociální síti (pokud teda nemají pevnou a nejsou v seznamu)
hodnocení

Děkuji vám,no ona ta jedna sousedka s námi jako prvními řešila souhlas(kde vzala kontakt na přítele nevíme) a měla na ostatní kontakt a sama se nabídla,že se zeptá,jestli nám je může dát...jeden je majitel pozemků,co prodává,ten ji to sám řekl,ať to rozposle,jeden nám spravuje cestu,takže ten kontakt máme i my. Spíš jsem myslela na obci, kde budeme stavět,nebo tak. Ne operátory,atd.
iz*

Bez souhlasu dotyčných Vám na ně nikdo nesmí předat kontakt. Já bych to řešila písemně.

hodnocení

1x
Myslím že v tomhle směru proběhly nějaké změny v zákonech. Misto souhlasu sousedů stačí když se to zveřejní na ploše pro obecní vyhlášky. Od data zveřejnění plyne doba pro odvolání proti vašemu záměru. Kdo nečte má smůlu .. Zeptejte se na obci.
doplněno 04.02.18 13:45: Když není telefon ale je plné jméno a adresa zkusil bych Messenger. Vyhledává podle jména a v dnešní době mají téměř všichni Facebook takže mají i messenger. A když ne dospělí 40+ tak v tom budou jejich děti. Teď co existuje možnost nemít FCB ale přesto komunikovat přes messenger navíc roste i počet 40+ kteří messenger používají pro komunikaci s rodinou.
jan*

Právě řešíme přístavbu rekreačního objektu a na stavebním úřadě jsme obdrželi tiskopisy, co vše musíme doložit a je tam i nutnost souhlasu dotčených sousedů. Možnost vyvěšení na ploše pro obecní vyhlášky je pro mne novinka o které jsem nikdy neslyšel. Ona paní na stavebním úřadě dokonce ani neznala podrobnosti o změnách v zákoně.

Ohledně kontaktu bych zašel na obec a pokusil bych se s nimi domluvit, zda by se oni sami (mají-li telefon na majitele) s ním nekontaktovali a nevyžádali si souhlas s poskytnutím telefonního čísla. Jinak asi písemnou formou.

Jenže SÚ si zjednodušuje práci. Vy si souhlas sousedů sice sehnat můžete, ale NEMUSÍTE. A v konečném důsledku ani sousedi se stavbou nemusí souhlasit a přesto ji můžete postavit, jen to bude déle trvat.
hodnocení

Bohužel na ohlášku stavby musíme mít přímo podpis a datum na situačním výkresu. Děkuji
Tak chtějte stavební povolení. Ohlášení stavby není o nic jednodušší.

xx*
hodnocení

0x

Jestliže by měli pevnou linku, tak můžete zkusit telefonní seznam.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]