Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na šmouhy na zemi

Od: svatoslav odpovědí: 7 změna:

Zítra mě čeká úklid na schodišti v domě, kde máme coby podlahovou krytinu běžnou gumu staršího data. Všiml jsem si,

že nějaký ne příliš vychovaný člověk tam udělal vícero černých šmouh a "rýh". Na hadřík navlhčený JARem tyto šmouhy jaksi "nereagují" - co byste prosím poradili na jejich účinné odstranění?

Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hoststary*
hodnocení

3x

V práci jeden kolega dělal botama při chůzi a šmajdání na PVC podlaze černé šmouhy. Stačilo, když je jiný kolega svými botami s měkou hnědou podrážkou jednoduše "vygumoval". Při pokusu odstranit šmouhy od bot stěhováků a servisáků pískem Real se Saponem, sice černé šmouhy zmizely, ale povrch se prodřel a v místech, kde se to čistilo zůstaly světlé fleky.

Ty světlé fleky jsou proto, že lino bylo dobře vyčištěno. Tam kde zůstal původní odstín, tak je zašlá špína. CIF povrchy nepoškrábe.

111®
hodnocení

2x

opatrně bych zkusil CIF

Mně CIF nepomohl. *plac*

lucie*
hodnocení

0x

Taky souhlasím s klasickým Cifem.*palec2*

hodnocení

0x
Cif,ocet,jedlá soda.
A samozřejmě klasický rejžák :)

hodnocení

0x

Pokud jsou to šmouhy od bot, pak dobře zabírá líh. Namočit hadřík a šmouhy přetřít.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]