Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Uzeniny v mrazáku

Od: sunlove* odpovědí: 13 změna:

Jak dlouho můžu mit v mrazáku uzeniny, třeba párky neboo klobásky? Mám je tam půl roku, mohu ještě použít?

 

 

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

8x

K jídlu budou, ani chuť neztratí, jen můžou být mírně sušší, protože se voda vymrazuje.

 

hodnocení

7x

Pokud jede ten mrazák správně a je také správně nastaven, nic se uzeninám nestane. Chce to ale mít trvale min. 18ºC!

 

figurek*
hodnocení

5x

Použitelné jsou, ale nečekejte, že budou mít chuť čestvých párků nebo klobásek. Mě zamražené uzeniny vůbec nechutnají a naše děcka a naše tři kočky je nechtěly už vůbec.

Radím : Udělejte z nich guláš a příště párky a klobásy nezamrazujte. Snězte je hned za čerstva.

 

hodnocení

4x
Důležité je rovněž,aby uzeniny nebyly zamraženy po doporučené době spotřeby.
majsterjoe*

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @kapkanadeje z důvodu porušení pravidel poradny. ]

 

hodnocení

4x
avatar diesel

Záleží na okolnostech jak již psali rádci. jen malé doporučení-nechat rozmrazit a vařit ve vodě.Toto však doporučuji i s čerstvými párky,z mikroivlnky mi přijdou docela nechutné ,ono nakonec je už nemusím téměř vůbec a raději si je nakrájím do míchaných vajíček nebo jioných jídel.Vždyť bylo doloženo,že jedli nejen kontervy staré kolem 100 roků dokonce prý i maso z mamuta nalezeného na sibiři ve věčně zmrzlé půdě!

 

hodnocení

3x
avatar brunecova

Čím víc obsahují tuků, tím dříve měmí chutˇ. Totéž je u masa.

alten*

... také to tak vidím.Tuky nejvíc vstřebají aromatické látky, které se vymrazí z potravin v mrazáku. Smetanová zmrzlina je po půl roce nechutná, nepoživatelná.

 

hodnocení

2x
avatar marunaa

Mám v mrazáku párky, uzenou slaninu i domácí uzené.

Slaninu i domácí uzené nakrájím na menší kousky, po rozmrazení se zpátky na mrazák už dát nesmí.

 

pohanka*
hodnocení

2x

To bude hraniční, víc bych je neskladovala a hleděla je upotřebit.

Můžete si tam opět dát další várku zamrazit, abyste měli zásoby pro strýčka příhodu.

Jestli máte zdroj domácích, tak bych také mrazila, než kupovat ty v krámě.

 

uzenina
hodnocení

2x

Aby byly potraviny stejné chuti i po rozmrazení, záleží na jejich balení, nestačí dát do pytlíku nebo do krabičky. Pokud jsou zavakuované, rozmrazované v lednici, neohřívané v mikrovlnce, tak rozdíl nepoznáte. Nebojte se jich a klidně si je dejte.

 

rv*
hodnocení

1x

Mamuti ze Sibiře byli jedlí ještě po 10 000 letech.

 

jenda2*
hodnocení

0x

Na některých obalech mrazených potravin byla teplota a doba uskladnění. Při -15°C tuším měsích, při -30°C půl roku. Pokud není potravina vakuově zabalená, chytá pachy z mrazáku. Chuťově jsou klobásy při -18°C po půl roce docela hnus.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]