Použitelné jsou, ale nečekejte, že budou mít chuť čestvých párků nebo klobásek. Mě zamražené uzeniny vůbec nechutnají a naše děcka a naše tři kočky je nechtěly už vůbec.
Radím : Udělejte z nich guláš a příště párky a klobásy nezamrazujte. Snězte je hned za čerstva.
Záleží na okolnostech jak již psali rádci. jen malé doporučení-nechat rozmrazit a vařit ve vodě.Toto však doporučuji i s čerstvými párky,z mikroivlnky mi přijdou docela nechutné ,ono nakonec je už nemusím téměř vůbec a raději si je nakrájím do míchaných vajíček nebo jioných jídel.Vždyť bylo doloženo,že jedli nejen kontervy staré kolem 100 roků dokonce prý i maso z mamuta nalezeného na sibiři ve věčně zmrzlé půdě!
Čím víc obsahují tuků, tím dříve měmí chutˇ. Totéž je u masa.
alten*
... také to tak vidím.Tuky nejvíc vstřebají aromatické látky, které se vymrazí z potravin v mrazáku. Smetanová zmrzlina je po půl roce nechutná, nepoživatelná.
Aby byly potraviny stejné chuti i po rozmrazení, záleží na jejich balení, nestačí dát do pytlíku nebo do krabičky. Pokud jsou zavakuované, rozmrazované v lednici, neohřívané v mikrovlnce, tak rozdíl nepoznáte. Nebojte se jich a klidně si je dejte.
Na některých obalech mrazených potravin byla teplota a doba uskladnění. Při -15°C tuším měsích, při -30°C půl roku. Pokud není potravina vakuově zabalená, chytá pachy z mrazáku. Chuťově jsou klobásy při -18°C po půl roce docela hnus.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.