Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tapetování koupelny

Od: karolina* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, chtěla bych přelepit staré obkladačky nad vanou samolepící tapetou. Máte prosím někdo zkušenosti? Zda vydrží, když jsou ve styku s vodou, zda pruhy tapety přelepovat přes sebe, jak řešit rohy? Děkuji za rady.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Mám koupelnu už15 let´na umakartu polepenou dekorativním linem.Údržba povrchu je velice jednoduchá,nejsou tu dělicí spáry a při dotyku těla je povrch teplý.Velice příjemné.Podobných ´úprav jsem řešil několik,ve vší spokojenosti.Lino se uřízne na celou plochu stěny a kolem vany se začistí kovovou lištou,přilepenou silikonem.Samolepicí tapeta je také řešení,ale životnost je malá.Po třech letech se tapeta musí obnovit.

JABRAKA

Tapetování koupelny
Tapetování koupelny #2
mnd®

jabraka: dobrý-no.Ale mít pastu na zuby a kartáčky hned v místě kde si oplachuju zadek a předek já a manželka bych teda nechtěl.

hodnocení

0x

Tak to bych určitě nedělal. Ať jsou ty obkládačky pravé, nebo falešné (umakart se vzorem obkládaček), dát na ně samolepící tapetu je sebevražda. Ta tapeta potřebuje rovnou, hladkou plochu, aby něco vydržela. A do koupelny už bych jí nedával ani náhodou. Takže se poraď s nějakým odborníkem, ale viděl bych to na úplně jiné řešení.

lidus*
hodnocení

0x

20 let má sousedka tapetu na umakartu a ani se nehne, je stále hezká.

doplněno 01.02.18 16:37:

WC a koupelna na umakartovém jádře paneláku.

Na hladkém nebo na dlaždičkovém? To je totiž podstatný rozdíl. A dále: V koupelně nebo jinde? Další podstatný rozdíl.

hodnocení

0x

Asi je to otázkou vkusu, ale pro mě je tapeta v koupelně něco hnusného. Nehygienického, neestetického. Kdysi, když byla bída, umakart v koupelně byl stále hezčí, než navlhlá tapeta, na kterou nemohu vzít hadr nebo kartáč. Viděla jsem PVC, které se dává na podlahu v kuchyni, nalepené na zdi v koupelně. Tyč se závěsem, aby se domácí mohli sprchovat. Jakože vrchol krásy to nebyl, ale stále lepší než tapeta, ať je z jakéhokoliv materiálu. *jasne*

doplněno 01.02.18 17:07:

Jabrako, jojo, lino nebo PVC. *palec*

tondac*
hodnocení

0x

Samolepící omyvatelné tapety jsme měli v paneláku na umakartu 20let. Po jednom nájemníkovi jsme dávali byt dopořádku, zvažovali i rekonstrukci koupelny a nakonec jen vyměnili tapety za nové. Pod strženými tapetami nebyla žádná plíseň, jen zachovalý umakart.

Na dlaždičkách se Vám ale asi budou prokreslovat spáry, takže možná zvolit nějakou mozaiku, ale ta se zase hůř napojuje, aby to vizuálně přesně sedlo na sebe.

pohanka*
hodnocení

0x

Nevolila bych tapetu, ale nějaký obkladový panel vhodný do koupelny. Prodávají se panely vhodné do koupelen a k nim i lišty a lepidla. Firma Vám udělá koupelnu během chvilky.

Podívejte se na panely Abitibi, jsou i jiné značky, ale tyhle jsou myslím nejlevnější a jsou ke koupi v hobby marketech.

Ukončení omyvatelných tapet bude volnější a přece jenom snadnější pro vznik plísní ve vlhkém prostředí.

Pokud je tapeta kvalitně nalepena na celou plochu, tak tam se plíseň nedostane, ale těch okrajů bych se obávala.

jabraka*
hodnocení

0x

Obklady ABITIBI,ano,.ale ta cena převyšuje cenu keramiky asi třikrát.Ale když se to dobře udělá,je to paráda.

JB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]