Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla bych zazdít jedny dveře v panelovém bytě, ale povoleno mi bylo pouze s pomocí sádrokartonu a ponecháním zárubní. Chtěla jsem poprosit o radu, jak dlouho to může trvat, kolik to bude stát a hlavně zda to potom nebude nějak vidět. Vůbec tomu nerozumím a mám strach, že by z toho místa třeba později padala omítka.
Děkuji moc za radu
Marcela
Marcelo, bez fotek nejde dát info, páč dva různé paneláky a různě zazděná futra. V jednom případě deska se vejde do futer, páč jsou uzší, nežli příčka. Druhý panelák má futra přes síly příčky a tam je problém.
Práce je na několik hodin jeden den, pak druhý den přesádrovat a brousit. Omítka nebude padat, páč tam nebude žádná.
Vždy lze najít způsob, jak to udělat (ne)hezky, podle toho, jak to kdo umí.
Asi bych zvažoval zazdít to polyšem a přetáhnou omítku přes zeď.
Sjednejte si odborníka (ale skutečného!) a ten vám to "zazdí" tak, že to vůbec nepoznáte. Nevidím v tom problém. Pro šikovného řemeslníka otázka maximálně 1/2 dne.
Nejedná se o klasické zazdění, ale překrytí dveří a futra sádrokartonem. Sádrokarton se montuje na rošt, takže tam budete mít takový odskok, trošku se zmenší místnost.
Opadávání omítky nehrozí, sádrokarton je krásně hladký /když je dobře finálně upraven/ a jenom se nanese příslušný nátěr.
Vybourání futer Vám nedoporučili zřejmě z bezpečnostních důvodů, možnost narušení statiky. Nebo by se to nemuselo příštímu nájemníkovi líbit a zase by ty dveře tam chtěl mít. Sundat sádrokarton je potom méně pracné, než bourání a opětovná montáž futer.
Na internetu si podle místa bydliště zkuste najít firmu a ceník montáže sádrokartu a vynásobíte počtem metrů, které potřebujete zakrýt. Odskok nejlépe dotáhnout do stropu a do rohu.
Satam navrhuje určitě levnější variantu.
na Váš dotaz Vám můžu odpovědět z vlastní zkušenosti. Tady tuhle šílenost si nechal udělat kamarád. Vypadá to otřesně a do dneška mi to hlava nebere. Prostě vzal kus sádrokartonu a plesk ho z obou stran na futra. Pak jen sádrou přetáhl to co přečnívalo. Když se na to člověk dívá trochu z jiného než čelního pohledu jde vidět ten náběh a odskok od zdi. Horší šílenost jsem snad neviděl. On spokojenej jak želva, že má "zazděný" dveře a já do dneška točím panenkama co to má za hrůzu. Ale...bydlí si v tom on.. Takže za mě, bud 1) futra vybourat a zazdít normálně 2) Před celou stěnu udělat předsazenou k-ci ze SDK na celou délku 3 nechat to tak jak to je 4) dát před to skříň, aby to zakryla 5) na dveře nalepit bílou tapetu a futra natřít na bílo...víc možností není!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.