Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Gamatka Mora klepe

Od: miromi odpovědí: 5 změna:
Nova cca 3 mesiace gamatka Mora vydava divny zvuk, akokeby nikto v nej buchal kladivom, urobi to cca 10 krat za noc po 5 ran, nie je to zuk ako ked sq vychladnuta zahrieva ,ale dost silne klepanie. V com moze byt problem?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Je to poměrně častý úkaz u těchto topidel, rány se ozývají po vypnutí hlavního hořáku, tedy na začátku chladnutí topidla. Jsou výrazně silnější, než je běžné "lupání" při ohřevu (chladnutí) a je jich jen několik v intervalu cca 1 vteřiny. Neozvou se však vždycky. Mně se rány začaly ozývat cca 3 roky po instalaci topidla. Příčinu se mi zatím nepodařilo zjistit (než k topidlu dojdu, je po všem), ale na 100% to způsobuje tepelné smršťování některého dílu topidla. Typoval bych spoj odtahu spalin mezi tělesem a trubkou, ale je to jen můj odhad.

pqwee - "Gamatka" (výrobce je firma "Gamat") je plynové topidlo s odtahem přes stěnu (předchůdce byly všobecně známé WAW). A češtinu do problému netahejte, je to hovorový výraz, který těžko najdete ve slovníku. Pokud se musíte ptát o co jde, nemá cenu se snažit za každou cenu odpovídat *bzum*.

rqwee

Magdone, omlouvám se za neznalost, uvedu to na pravou míru. Google překladač do angličtiny nějaký překlad související s vytápěním nalezl, tak jsem usoudil, že to bude slovenské slovo. Z mé strany určitě nejde o odpověď "za každou cenu", mnohozů je kvůli nejednoznačnému popisu zařízení odpovězeno neúplně, nebo ne tak, jak by mohli. Spousta rádců se totiž pravě ve snaze odpovědět za každou cenu nezeptá tazatele na upřesnění typu a odpoví cokoli, co je napadne, nebo s čím se sami setkali. Já se celý život věnuju elektrice, mám mnoho zkušeností nejen v této oblasti a mohl bych být schopen fundovaně odpovědět.

rqwee
hodnocení

0x

Co je gamatka? Nejlepší bude uvést přesný typ zařízení. Podle google do čj je to nesmysl a do aj to je heating element. Obrázky vypadaji na nějaký druh přímotopu.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, obraťte se na toho, kdo Vám topidlo namontoval - možná špatný odtah zplodin nebo špatně seřízený hořák. Sám se v tom raději "nešťourejte" a volejte plynaře. Zdravím!

hodnocení

0x

Já jsem měla servismana na údržbu a stěžovala jsem si na bouchání a také na smrad, které vypálená kamna vydávají, když se zahřejí na větší teplotu. Člověk pravil, že to bouchání jsem měla reklamovat po instalaci nového topidla, prý teď už s tím nic neudělá. Protože je to nějaký plech, který se smršťuje a vydouvá vlivem tepla a proto bouchá. Něco pošteloval a kamna nesmrdí a už, pánbuzaplať, ani nebouchají. ;) Objednejte si servismana, třeba pomůže. Protože ty rány jsou strašné. Jako střelba. Je to o nervy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]