Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení podkroví

Od: shinok odpovědí: 13 změna:

Zdravím, prosím o radu, jak zateplit podkroví novostavby. Na obrázku je skutečný stav. Jde mi o to, že pokud dám jednu vrstvu vaty mezi kleštiny a druhou vrstvu pod stále mi vzniká nevyplněný prostor asi 160mm mezi sdk a vatou. Je to špatně? Sadrokarton už víš dát nemůžu. A ještě dotaz k příčkám - v místě sešikmení střechy zdít šikminu příčky tak aby mezi ní a střešní folií při použití vaty 2x 160 bylo těch 320mm?

Zateplení podkroví
Zateplení podkroví #2

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ano, udělejte to tak, jak je na obrázku, nebo dle doporučení výrobce folií.

cukrar.rajce.idnes.cz/...

hodnocení

1x

První dotaz, vůbec nevadí, když bude skladba:

SDK, parozábrana, mezera, 2x izolace.

Druhý dotaz jsem nepochopil.

doplněno 06.02.18 06:18:

stejně jsem nepochopil problém. Pokud se domníváte, že zeď bude tepelný most, (více ochlazované místo) tak jí zeteplíte zvenku. Každopádně musí být izolace po celém obvodě místnosti. Zateplení zdi zhora okolo pozednice je nutné.

shinok
hodnocení

0x

děkuji, s tím zděním jsem to myslel tak, že na 1. obrázku dole je příčka zděná v místě sešikmení až po laťování (vata by byla jen od příčky do leva a do prava, ale myslím si osobně, že by zdivo bylo v tomto případě tepelný most) v detailu nad tím je to sešikmení zděno rovnoběžně se sešikmením střechy, ale je odsazeno právě o 320mm, aby i mezi zdivo a střechu vešla ta dvojí vrstva vaty. Ještě bych se rád zeptal na uložení oken, ale nejdřív to vyfotím ať je jasné o co mi jde. moc díky

hodnocení

0x

Zdravím, ta vzduchová mezera mezi SDK podhledem a první vrstvou izolace nevadí, to bez problémů. Příčky potřeba vyzdít v té šikmině o něco výše (třeba o 50mm), abyste nosnou konstrukci SDK měl vůbec na co přichytit. Nevím, jak to máte řešené, kterým směrem půjdou profily CD.

shinok
hodnocení

0x

taky přesně nevím, ale nejspíš kolmo na příčku ( střecha je jednoduchá sedlová tvar A). asi vám rozumím, na té příčce bude něco "zakl. profil" na čem budou dále přichyceny ty cd profily. takže vyzdím tak, aby se tam dal dát ten "zakládací profil" a okdyž to bude zděno kousek výš vata se tam trošku zmáčkne

shinok
hodnocení

Zdravím, jěště dotaz ohledně skladby SDK - PAROZÁBRANA - MEZERA - VATA. Když dám parozábr. na CD hned pod SDK budu muset narušit folii kvůli zapuštěným led světlům. Je vhodné řešení SDK - ROŠT CD PROFIL - PAROZÁBRANA - MEZERA - VATA ( mezi sdk a paroz. bude asi 6cm pro kabely a světla bez narušení folie). Přidávám foto z instruktážního videa, má tam taky mezi sdk a paroz. cca 10cm

Zateplení podkroví #3

shin
hodnocení

0x

Zdravím, rád bych poprosil o radu, jak napojit (bezpečně, svépomocí) vatu a parozábranu na komín schiedel. Osobně mě napadlo to místo komína oplechovat a pak už vatu dorazit až k plechu i paroz. napojit přímo na oplechování, ale nejsem si tím jistý

Zateplení podkroví #4

Vata se může dotýkat tělesa komínu, parotěs přilepíte k tělesu komína. Oplechání je zbytečné. Proč by tam měl být plech?

shin

Právě jsem někde četl že parotěs. folie jakožto hořlavý materiál by neměl být připevněn přímo na těleso komínu ( komín bude sloužit od krbu). Dá se koupit parotěsný prostup komínu i s napojenim na parozábranu, ale nechce se mi do toho zbytečně investovat. Takže natáhnu komín do lepidla a perlinky a jednoduše k tomu dorazit vatu a nalepit folii?

sdělte mi, prosím, jakou povrchovou teplotu bude mít komín?

shin

nemám tušení jakou teplotu má komín ve výšce cca 4m od kamen, kde bude ten prostup. Jde o tento typ komínu

Zateplení podkroví #5

Povrch komínu může mít teplotu ttak maximálně 30-40°C.

shin

Ok , takže abych se vrátil zpět k původní otázce, parozábranu přidělám přímo na komínovou tvárnici, ikdyž to je v rozporu s "předpisy" , nemělo by se nic stát . .. . děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]