Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zápach z kanalizace

Od: alena28® odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

bydlím ve 4. patře panel. domu, dům má 7 pater. Půl roku mi zapáchá v bytě kanalizace, poté, co nade mnou vypustí vodu nebo spláchnou WC, tak začne bublat v odpadech umyvadla a vany a začne se šířit příšerný zápach. Správce domu nechal zkontrolovat odvětrávání na střeše, prý je v pořádku. Na zápach si stěžují i ve 3. patře, ale je mírnější než u mne. V dolních patrech je prý vše v pořádku. Před týdnem se provedlo vyčištění kanalizace venku, odpadní roura pod domem je prokousaná od krys a dostává se do kanalizace hlína. Po tomto vyčištění se zatím zápach a bublání neprojevuje, ale vznikl problém na WC. Jakmile v horních patrech spláchnou, tak se mi snižuje dost výrazně hladina vody v klozetové míse, je cítit i zápach z vody v míse. Poradíte mi?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

V tomto případě by nebylo od věci zkontrolovat ještě svislé odpadní potrubí..Je pravděpodobné, že tam bude nějaká nečistota, která zužuje průřez potrubí a při spláchnutí WC nad Vámi vzniká v potrubí podtlak.

doplněno 31.01.18 10:29:

Teoreticky by mohla být závada i u Vás..ale není to moc pravděpodobné. Od doby kyd bylo vše v pořádku, nedošlo v domě, nebo u Vás v bytě k nějakým úpravám? Rekonstrukce bytového jádra, záměna WC mísy...atd?

hodnocení

Do svislého potrubí prý strčili pero, dostali se asi do půlky domu. Prý v pořádku. Už si nevím rady, je to družstevní dům, neustále požaduji nápravu a nic moc se neděje. Prý může být závada u mě, ale to nevím kde. Odpady odtékají jak mají.

doplněno 31.01.18 10:47:

Ne, v bytě se nic nepředělávalo, nové rozvody mám 9 let. Pokud vím, tak ani v domě se nic nedělalo Jen je problém s těmi krysami, co prokousali díry do potrubí.

dylin
hodnocení

0x
Tohle by se asi vyresilo odvetracim dilem umistenym nad strechou nebo privetravacimi hlavicemi
hodnocení

Nevím, jestli družstvo k tomu přesvědčím. Přivětrávací hlavice taky na střechu?

dylin
Ne, ty se pokud vim instaluji uvnitr na domovni rozvod
hodnocení

Tím by přestala mizet i ta voda z WC?

dylin
Ano, to je vyrobeno zejmena za ucelem, aby vam nemizela voda. Privzdusnovaci ventily brani odsati vody ze sifonu pri podtlaku (splachnuti).

hodnocení

Děkuji, zkusím to takto řešit.

hodnocení

0x

Příčina je z 99% v odvětrání. Jak máte ukončenou trubku nad střechou? Volně do prostoru, nebo tam máte nějakou hlavici? Tam bych hledal nejdřív. Že tam někdo strčil péro ještě neznamená, že je to v pořádku. Pokud je roura ucpaná jen částečně, běžné péro normálně projde, ale rychle odtékající voda vytvoří značný podtlak, který se přes nedostatečný průduch v odvětrávací trubce nestačí vyrovnávat a tím odsaje vodu z mísy.

hodnocení

Správce tvrdí, že je na komínku "talířek", že je na střeše vše v pořádku. Nevím, jak majitele domu dohnat k tomu, aby provedl pořádnou kontrolu svislé trubky. Vede ho k tomu to, že problémy nejsou ve všech sedmi patrech, nejvíce u mne ve 4. a mírně i ve 3. patře.

hodnocení

Co se stane, když nebudu pár dní doma a voda v míse bude stále klesat?

"Co se stane, když nebudu pár dní doma..."

Nestane se nic. Voda klesne jen těsně pod k horní hranu sifonu. Akorát toho smradu bude víc *blee*.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]