Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
bydlím ve 4. patře panel. domu, dům má 7 pater. Půl roku mi zapáchá v bytě kanalizace, poté, co nade mnou vypustí vodu nebo spláchnou WC, tak začne bublat v odpadech umyvadla a vany a začne se šířit příšerný zápach. Správce domu nechal zkontrolovat odvětrávání na střeše, prý je v pořádku. Na zápach si stěžují i ve 3. patře, ale je mírnější než u mne. V dolních patrech je prý vše v pořádku. Před týdnem se provedlo vyčištění kanalizace venku, odpadní roura pod domem je prokousaná od krys a dostává se do kanalizace hlína. Po tomto vyčištění se zatím zápach a bublání neprojevuje, ale vznikl problém na WC. Jakmile v horních patrech spláchnou, tak se mi snižuje dost výrazně hladina vody v klozetové míse, je cítit i zápach z vody v míse. Poradíte mi?
V tomto případě by nebylo od věci zkontrolovat ještě svislé odpadní potrubí..Je pravděpodobné, že tam bude nějaká nečistota, která zužuje průřez potrubí a při spláchnutí WC nad Vámi vzniká v potrubí podtlak.
Teoreticky by mohla být závada i u Vás..ale není to moc pravděpodobné. Od doby kyd bylo vše v pořádku, nedošlo v domě, nebo u Vás v bytě k nějakým úpravám? Rekonstrukce bytového jádra, záměna WC mísy...atd?
Do svislého potrubí prý strčili pero, dostali se asi do půlky domu. Prý v pořádku. Už si nevím rady, je to družstevní dům, neustále požaduji nápravu a nic moc se neděje. Prý může být závada u mě, ale to nevím kde. Odpady odtékají jak mají.
Ne, v bytě se nic nepředělávalo, nové rozvody mám 9 let. Pokud vím, tak ani v domě se nic nedělalo Jen je problém s těmi krysami, co prokousali díry do potrubí.
Příčina je z 99% v odvětrání. Jak máte ukončenou trubku nad střechou? Volně do prostoru, nebo tam máte nějakou hlavici? Tam bych hledal nejdřív. Že tam někdo strčil péro ještě neznamená, že je to v pořádku. Pokud je roura ucpaná jen částečně, běžné péro normálně projde, ale rychle odtékající voda vytvoří značný podtlak, který se přes nedostatečný průduch v odvětrávací trubce nestačí vyrovnávat a tím odsaje vodu z mísy.
Správce tvrdí, že je na komínku "talířek", že je na střeše vše v pořádku. Nevím, jak majitele domu dohnat k tomu, aby provedl pořádnou kontrolu svislé trubky. Vede ho k tomu to, že problémy nejsou ve všech sedmi patrech, nejvíce u mne ve 4. a mírně i ve 3. patře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.