Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
budu si vyrábět vlastní silou postel. Matraci již máme zakoupenou se šířkou 160cm a teď řeším na co tuto matraci položit. Matrace bude s taštičkovýma pružinkama a pěnou.
Rozhoduji se mezi OSB deskou s vyvrtanými otvory pro lepší větrání. Nebo mám navíc fošny o šíři 10cm, které bych pokládal vedle sebe s rozestupem 4cm.
Dále mám starý, ale relativně kvalitní rošt, ale jsou to dva rošty o rozměru 90cm. Napadlo mě tyto dva rošty položit vedle sebe a na to položit tu 160cm matraci, ale nebude při používání vadit uprostřed ta mírná prohlubeň, která tam vznikne?
Nebo je nejjednodušší a nejkvalitnější prostě koupit rošt na 160cm matraci?
Děkuji.
Jde mi hlavně o to aby matrace netrpěla, dlouho vydržela a taky aby se na ní dobře spalo.
OSB sice použít jde, ale podle mě není moc vhodné. Zejména proto, že je ze štěpky, nedá se obrábět tak, aby se o její strukturu matrace nezachytávala a netahaly se z ní nitě. Pokud hodláte použít pod matraci celistvý podklad, je vhodnější třeba laťovku.
Co se týče fošen - to už mi přijde zcela přehnané. Já vážím 130kg a pod matrací mám prkna 10cm šíře, 18mm tloušťky. Mezi prkny je mezera 5cm. Bohatě to stačí.
Koupit rošt na 160cm matraci?
Nejvalitnější řešení je koupit rošt. Ale rošt musí mít rozumnou šířku. Nejsem si jistý, jestli se vyrábí rošt o šířce 160cm, ale i kdyby, tak by se v té šířce hodně prohnul, takže bys spal na prohnuté matraci.
Já bych koupil dva rošty o šířce 80cm a smířil bych se s tím, že uprostřed bude matrace podepřená rámem roštu a v tomto místě bude matrace položená "na tvrdý podklad".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.