Nejste přihlášen/a.
Asi čtvrt roku používám sodastream,prakticky denně.Problém je,že láhve jsou cítit jakoby zatuchlinou a nevím už čím je vymýt a jak se tohoto zápachu zbavit.Poraďte prosím.
Savo s tepou vodou, pořádně protřebat a nechat přes noc. Ráno důkladně vypláchnout studenou vodou a hotovo.
Vyzkoušeno.
Vlku, ale přesně tohle jsem psala, že to pak bude tím Savem smrdět. Měl jste použít tu jedlou sodu a citronovou šťávu s vodou. Ten plast "nasákne" tím pachem ze Sava. Tak to zkuste přebít ještě jednou lázní z citronu a jedlé sody, nebo octa. Jestli to je zdraví nebezpečné, to nevím, ale řekla bych že ne. Jen je ten zápach nepříjemný. Ale jistá si nejsem. Savo přece není určené na mytí nádobí.
To je divné, také používám každý den a to víc než rok a nic takového se mi neděje. Vyplachujete láhev pokaždé? Nebo nepoužíváte ty různé sladké příměsi? To by mohl být důvod. Ale Savem ne, to by smrdělo pak tím Savem. Já bych nalila na jednu noc hodně teplou vodu, ale ne horkou, ta láhev zdeformuje, to se mi stalo, a do té vody Jar a třeba vymačkaný citron. Nebo jenom ten citron a jedlou sodu a nechat do druhého dne a pak několikrát vypláchnout. Ale můžete si koupit i náhradní lahev, kdyby nic nefungovalo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.