Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Potřeboval bych vyměnit na chalupě práh o velikosti 115x15x5 cm. Je tedy poměrně široký a vysoký a to z důvodu různé výšky podlah v místnostech. Kde takový práh seženu? Musí být dubový (bukový) nebo by stačil udělat ze smrku? Nějaké nářadí mám, takže bych rozměry případně doupravil. Díky
U nás koupíte ,tedy nevím zda-li i dnes,ale před cca 6 roky po položení nové podlahy jsem byl nucen koupit 4x nový práh sice 5 cm tlustý nebyl ani jeden ale koupil jsem je tenkráv v kovomatu jménem Mazdos a pamatuji že měli běžné rozměry šířka od cca50mm do 200mm. - do dveří od šedesátek po nevím největší, tl standart 25mm ,což ve vašem případu jde dát 2 na sebe a máte 50mm
Dobrý den, dub, buk, jasan..., žádné měkké dřevo, na to se bude vesměs šlapat... Podle vkusu estetického a také podle toho, co bude k mání, to už je širší, tam to nemusí být tak jednoduché sehnat jako třeba šířku 70mm. Do truhlárny nechat udělat, to už je taková preciznější práce, je to vidět a pod nic se nějaká nepřesnost nedá schovat. Doma už si jej můžete jen přiříznout (pokud máte nejlépe pokosovku) na přesnou šířku, může se stát, že zárubně nebudou úplně do pravého úhlu (když se podíváte svisle), a budete muset řezat do úhlu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.