Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Heluz nebo itong?

Od: fifam* odpovědí: 6 změna:

dobrý večer plánuji postavit veradu (přístavbo k domu) betonový zaklad a izolaci již mám nyní se rozhoduji jesli sloupky mezi okny vystavět z itongu nebo dutých cihel.Puvodně jsem měl v plánu (viděl jsem to u známého)postavit sloupky z itongu a kolem otvoru na okna vyfrézovat žlábek 3 cm hloubka 20cm šíře do něj vlepit extrud poliš a do takového rámečku nechat uložit okna,ovšem našel jsem na netu že heluz vyrábi něco podobného. Co vy na to Itong vs.Heluz dik za odpovědi Fifam.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

je to jedno co si vyberete, jen si to musíte zdůvodnit.

Extrudovaný polyš je zbytečný, frézování do Ytongu taky, páč se dává na celou špaletu a přes rám. Stačí EPS 70F, stejný jako použijete na fasádu.

Na Ytong stačí několik pytlíků lepidla,a na cihly písek nebo více pytlů malty.

jabraka*
hodnocení

0x

Myslím,že klást na verandu stejné nároky jako na obytné prostory je zbytečné,pokud nebude užívána celoročně.Pokud ano,tak je třeba sledovat detaily stavby,hlavně okna z hlediska tepelných ztrát a podle toho počítat ztráty zdiva.Jak už tu bylo nekolikrát řečeno,nemá smysl investovat do superzdí,když okny uteče daleko víc.Komplikovat upevnění oken nějakými žlábky?Vyzdil bych otvor s osazením,vložil o trochu menší okno,přišrouboval vruty,případně s chemickou kotvou a okolo okna zapěnil PUR pěnou.

JABRAKA

Jardo, je závěr roku 2009. Nejsme v minulém století.

fifam*
hodnocení

Verandu plánuji na celoroční obyvání velikost je 5200x2200 z toho duvodu jsem i zateploval podlahu 10 poliš a hydroizolace,nejdříve jsem chtěl něco na zpusob zimní zahrady z plastu(hliníkové profily atd.) oslovil jsem 10 výrobcu ovšem cena mě odradila kolam 150tis.až jeden mi nabídl tento zpusob že si vyzdím sloupky na ně uložam překlady do otvoru mi uloží 6komorová okna o střecho zakryjí polykardonátem na plánu je to super takže v zlatý dub oboustr se dostanu na 42tis přibližně záleží na zaměření po vyzdění

fifame, je potřeba vyřešit detaily, aby nevznikly tepelné mosty. Bylo by na škodu nepoužít vhodnou tepelnou izolaci. Doufám, že použijete trojskla a letní zastínění.

fifam*
hodnocení

trojskla zvažuji pro a proti je hlavně cena ale skusim zatlačit na výrobce snad ještě sleví jo a orientaci mám jihovýchod takže slunečná snídaně a od oběda stín se zastíněním ještě počkám až jak se ukáže.Větrání mám taky spočítáno od výrobce na min.10%plochy oken to jsem nepodcenil budu mít40% .Stavbu ale asi svěřím odborníkovi vypadá to jednoduše ovšem výběr materiálu je tak veliký a jak říkáte některé detaily přehlédnu a oprava by se mohla ještě prodražit Fiala.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]