Nejste přihlášen/a.
Už ani nevím kde jsme zakoupili zastříhavací strojek CLATRONIC, který je obložen nějakým plastem Ten byl nějaký čas normální, ale nyní jsme zjistili, že je jeho povrch silně lepkavý a styk s rukou je velmi nepříjemný. Neví někdo, čím by se dala tato lepkavost odstranit?
Nejčastěji se časem začnou lepit (rozleptávat) povrchy, které jsou na bázi pryže a některých plastů. Vyzkoušel jsem vše, co se mi podařilo najít na internetu. S výsledky jsem nebyl spokojen, většinou to bylo beze změny a někdy došlo ke zhoršení. Před vyhozením poškozeného předmětu mne napadlo, na naleptaný povrch nanést štětečkem leštidlo na starý poškozený auto lak. Budou určitě funkční všechny leštidla na auta, která vypadají jako emulze a která po zaschnutí zbělají a ztuhnou. Zatuhlý přebytek se odstraní leštěním suchým hadříkem. Leštidlo jsem nechal několik hodin zaschnout, než jsem ztuhlý přebytek začal hadříkem leštit. Je to trochu namáhavé, ale velmi funkční. Po první aplikaci jsem byl velmi překvapen s výsledkem. Postup jsem opakoval na druhý den (24 hod), aby se leštidlo dokonale vytvrdilo. Po druhé aplikaci byl povrch jako nový, tvrdý, hladký a leskly. Přeji mnoho úspěchů.
Je to nějaký povlak (nástřik?) který má být na omak hebký. Ale po čase se to nějak pos...
Ségře se stalo to samé. Na hrubo jsem to oškrábal plastovou stěrkou a zbytek umyl myslím, že benzínem.
V akci v Kauflandu manželka zakoupila cestovní fén. Použila ho snad jednou a po několika letech jsme ho vytáhli ze skříně. Nejen, že byl lepkavý, dokonce barvil. Máme ho dodnes. Kompletně jsem ho rozebral a plasty omyl. Něco šlo dolů lihem, něco Cifem a vodou. Plast byl lakovaný, problém byl právě v laku. Pokud je to tento případ, potom je šance přístroj zachránit, ale za cenu, že pěkný už nebude.
Pokud se jedná o měkké pogumování povrchu přístroje, potom jedině odstranit celou vrstvu. Takový mám doma pro změnu svinovací metr.
Mám stejný problém u zastřihávače žmolků, fénu a alkoholtestru.
Ještě mě napadlo, jestli by to nešlo přelakovat nějakým lakem. Nechat lepkavou vrstvu a překrýt ji vrstvou laku, nebo nečeho, co by zamezilo lepení. O vzhled mi nejde. Námá někdo zkušenost?
Vím že je to hodně stará otázka, ale kdyby na to náhodou někdo narazil. Měl jsem podobný problém na vrchním měkčeném plastu na PC bedně. Stříknul jsem 3-4 vrstvy matně černým sprejem a poté zbrousil. Pak zase jedna vrstva a zbrousil. Postupně jsem docílil krásně hladkého sametově černého povrchu. Ale byla to otrava a padly na to dva spreje
Lepkavý plast jsem také řešil. Na dražším univerzálním ovladači a také na myši k PC. Jednalo se o povrchovou úpravu, kdy byl ze začátku povrch takový semišový polomatný. Asi vlivem stáří začal být nepříjemně lepkavý. Vyřešil to (nechci dělat reklamu) Aktivní čistič ve spreji od Den Braven. Na obalu píšou, že odstraní nečistotu a zbytky lepidel a nepoškozuje lak. Musím říct, že tu povrchovou úpravu a lepkavost odstranil naprosto perfektně a navíc voní po citrusech. Ale asi opravdu záleží na tom, jestli je ta lepkavost jen vlivem degenerace povrchové úpravy, nebo je t toho celá součástka.
Já požívám jednoduchou metodu - lepivý povrrch posypu obyčejným jemným dětským pudrem a ten důkladně do povrchu vetřu.
Výsledek je ten, že povrch získá trochu nevzhlednou šedou barvu, ale odstranění lepivosti je dokonalé.
Takto ošetřený povrch vydrží dlouho nelepivý, je možné případně proceduru obnovit.
Sice někdo reagoval do hodně staré otázky, ale když už...
Já jsem u starší klávesnice, která ma pogumovanou opěrku zápěstí chtěl taky nejdříve řešit odstranění, ale pak jsem na to šel jinak. Vzal jsem WD40, potřel pogumované části (respektivě možná postříkal a setřel, už je to nějaká doba) a nechal jsem to co nejvíce vstřebat. Pak jsem to logicky otíral ještě párkrát, ale přestalo to lepit a mastnota nebyla tak velká. Časem to uschlo úplně, tedy ani náznak mastnosty a pohoda.
Osvědčilo se mi posypat lepkavý plast dětským zásypem Aviril. Plast potom již nelepí, nemám to ale ověřené na plochách, na které se často sahá, v mém případě šlo o přenosnou akumulátorovou lampu v místech, kam se normálně rukou nesahá.
Přesně tak, obyčejný zásyp. Funguje to. Povrchu pouzdra se lepil na prsty tak, že to ani nešlo smýt, ani lihem, ani solvinou, jen odrbat atd, byl to na vyhození, ale pak mě napadlo povrch poprášit dětským pudrem na zadeček. Bylo to bílé, šedé, ošklivé, ale po nějaké době to přestalo lepit a pouzdro mohu dál používat, podobně i některé propisky s měkkou gumou na konci, kde se drží, které byly úplně rozleptané, ale propisky se dobře drží v ruce, tak proč je vyhazovat jen kvůli hnusnému lepkavému plastu.
Mě začal lepit povrch dost drahého holiciho strojku po 5 letech.Myslel jsem že u Philipsu se mi to nestane! Bohužel nešel koupit jen plastový kryt , ale celý drahý díl s motorkem uvnitř. Důkladně jsem tedy povrch setřel technickým lihem a OK. Plast, barva i potisk zůstal. Zmizel jen pocit z pogumovaného povrchu.
Protiskluzový povlak bývá u myší u počítačů, kuchyňského náčiní, ... Časem se začnou nepříjemně lepit na kůži. Po získávání informací z netu jsem vyzkoušel doporučované čtyři metody:
posypat zásypem, koupelnový čistič Cif, WD40 a odstraňovač samolepek z Lidl-u.
Vynechal jsem agresivní metody jako toluen, benzín, aceton. Isopropylalkohol bych zkusil, ale neměl jsem k dispozici.
Nejúčinnější metoda je použití Odstraňovače skvrn (samolepek). Modrý Odstraňovač skvrn jsem použil, ale radili červený Odstraňovač nálepek, který jsem doma neměl.
- Nasprejovat povrch a počkat 2 až 5 minut.
- Mezitím si nastříhat kousky hadříků.
- Následně hadříkem setřít úsek a zlikvidovat hadřík (znovu jej nepoužít na další tah).
- Použít další na další úsek a zlikvidovat jej.
- Postupovat po celé ploše.
- Až jsem silnější vrstvičku na myši dvanácti kousky hadříků setřel,
ještě jednou jsem aplikoval postřik a po 2 minutách dočistil.
ahoj. podobne se mi zkazila zimni prilba na snb Dainese. zkusil jsem ředidlo nic. vlhcene ubrousky nic. a pak mi zena dala Cillit Bang odmastovač do kuchyně a zafungovalo. nastrikat 5 min pusobit a otrit hadrem. jeste nevim jestli nezustanou nejake fleky po uschnuti, ale problem lepkaveho povrchu asi vyresen.
Lepivy plast? Okrem SAVA je dobre aj profi : s.click.aliexpress.com/...
saponaty, len neviem. Či z Aliexpresu prejdu cez colnicu.
Máte skusenosti? s.click.aliexpress.com/...
Nechcem niečo objednať, ak mi to colnica zhabe.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.