Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Návrat vody do myčky

Od: adri* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,prosím o radu.Po ročním užívání nově dělaného odpadu+kuchyně se mi začala vracet voda do myčky.Po mycím programu je myčka vypuštěná,ale po čase je v ní voda.opraváře na myčku jsem měla s tím,že je špatně odpad.nedává mi ale ,proč to dotedˇ fungovalo a najednou ne.Děkuji

Návrat vody do myčky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

miso*
hodnocení

2x

Odpad máte zo steny vyvedený príliš vysoko. Voda musí stáť v celom potrubí pod drezom až do výšky jeho napojenia do steny.

Správne riešenie je dať zaústenie do steny do správnej výšky - nižšie a zaústenie umývačky vyššie - nad úroveň hladiny vodnej zátky v sifóne.

Skúste aspoň zdvihnúť a pripevniť hadicu odpadu od myčky, aby bol jej oblúk prevesený čo najvyššie. Takto sa ľahko môže stať, že napr. pri väčšom umývaní v dreze udrie voda aj nazad do myčky a efektom spojených nádob ju z odpadu vytiahne až po úroveň napojenia hadice k odpadu.

adri*
hodnocení

Hadici jem tedy ještě přizvedla.Jinak zvedlá byla.Proč ale dotedˇ vše fungovalo a nyní ne?.Nic se nezměnilo.

111®
hodnocení

0x

no odpad může být hůře průchozí klidně někde pod vámi, hlavní stupačka...jak jsou na tom sousedi pod vámi?

adri*
hodnocení

jsme v rodinném domku,pod kuchyní už je sklep.Odpady jsem kontrolovala,pro jistotu projela krtkem,i čističem.Vše volně odtéká.Ani voda v dřezu se nedrží.

hodnocení

0x

Mycku sice nemam, ale neni na vystupu vody z mycky zpetna klapka (v tuto chvili netesnici)?

adri*
hodnocení

No to mě taky napadlo,ale opravář tvrdí,že tam klapka prý není.

hodnocení

0x

A teče Vám do myčky špína? Nenapouští čistou vodu?

adri*
hodnocení

měla sem odpojený odpad z myčky,voda se neobjevila.Takže s přívodu do myčky to být nemůže.Problém musí být někde z .Takže se nabízí otázka zpětné klapky,někde u výpustového čerpadla

doktpr365*
hodnocení

0x

Mohl by propouštět ,napouštěcí nentil. Nějaké smítko se mohlo dostat do ventilu,teď netěsní a propouští.

Jaký je to typ myčky,

adri*
hodnocení

Beko din 29330

hodnocení

0x

Proč to do teď fungovalo:může zatím být víc faktorů ,stačí ta vypouštěcí hadice.Třeba ten rok byla o 1cm víš a ani jste si toho nevšimla.Dále taky můžete pouštět víc vody do dřezu ,taky ten odpad (stěny)nejsou už tak čisté jako nové...Vám prostě stojí voda i v té hadici po úroveň spodní hrany trubky ve zdi a jakmile pustíte do dřezu větší množství vody tak vám to odpad nastíhá brát a přeteče do myčky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]