Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,prosím o radu.Po ročním užívání nově dělaného odpadu+kuchyně se mi začala vracet voda do myčky.Po mycím programu je myčka vypuštěná,ale po čase je v ní voda.opraváře na myčku jsem měla s tím,že je špatně odpad.nedává mi ale ,proč to dotedˇ fungovalo a najednou ne.Děkuji
Odpad máte zo steny vyvedený príliš vysoko. Voda musí stáť v celom potrubí pod drezom až do výšky jeho napojenia do steny.
Správne riešenie je dať zaústenie do steny do správnej výšky - nižšie a zaústenie umývačky vyššie - nad úroveň hladiny vodnej zátky v sifóne.
Skúste aspoň zdvihnúť a pripevniť hadicu odpadu od myčky, aby bol jej oblúk prevesený čo najvyššie. Takto sa ľahko môže stať, že napr. pri väčšom umývaní v dreze udrie voda aj nazad do myčky a efektom spojených nádob ju z odpadu vytiahne až po úroveň napojenia hadice k odpadu.
no odpad může být hůře průchozí klidně někde pod vámi, hlavní stupačka...jak jsou na tom sousedi pod vámi?
Proč to do teď fungovalo:může zatím být víc faktorů ,stačí ta vypouštěcí hadice.Třeba ten rok byla o 1cm víš a ani jste si toho nevšimla.Dále taky můžete pouštět víc vody do dřezu ,taky ten odpad (stěny)nejsou už tak čisté jako nové...Vám prostě stojí voda i v té hadici po úroveň spodní hrany trubky ve zdi a jakmile pustíte do dřezu větší množství vody tak vám to odpad nastíhá brát a přeteče do myčky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.