Nejste přihlášen/a.
Dobrý den ! Po dotažení kohoutků silou na doraz jimi voda stejně protéká. Lze to nějak opravit bez jejich vytočení ze zdi? Děkuji !
Právě, že se mi nechce to ze zdi vytáčet. Ten knoflík tam je jenom nastrčený nebo na závit? Pak ten vnitřek půjde vyjmout?
Zdravím, u nás na trhu jsou většinou rohové ventily buď vřetenové a nebo kulové.
Kulový - nedá se opravit . Dají se koupit s filtrem a bez filtru . Já doporučuji s filtrem -hlavně u wc
Vřetenové- dají se opravit a to výměnou těsnění na vřetenu . (Při jejich nízké ceně je ale lepší koupit nové.) dají se koupit jednotlivá těsnění samostatně a nebo opravné sady - všechny těsnění v jednom sáčku.
Těžko říci které jsou lepší . Záleží na kvalitě vody. Se všemi ventily (i radiátorovými) je dobré jednou za čas pohnout, aby ,,nezarostly". Co se týká roháčků - pokud už s nimi nemůžete pohnout , tak je dobré to nebrat silou , ale sundat páčku nebo ,,kolečko" jelikož jsou z měkkého materiálu ( ty dražší už jsou kovové) a mohou se velice lehko rozloupnout a nebo protočit na tisicihranu a vzít to opatrně s citem kleštěmi. Rozhýbat a potom zpět nasadit páčku či hlavici ( kolečko.)
vytočit ze zdi není třeba, ale rozebrat a asi vyměnit těsnění, pokud jsou tam sedla tak možná zafrézovat, kdyby byla vyžraná..
Dobrý den, zkuste je zavírat a otevírat opakovaně (několikrát) - možná se nános uvnitř uvolní. A potom už jedině oprava či raději výměna. Zdravím!
Zrovna jsem si uvědomil to, co napsal @111 - Vám stačí vypnout hlavní přívod vody a rozebrat přes "knoflík".
kimba - přesně tento typ roháčku neznám, ale asi to bude na šroubek (ta růžice / knoflík). Potom ten vnitřek bude na závit.
To vypadá na ventil schell.Měl by vypadat vevnitř nějak (obr).Mrknite a posuďte jestli se vyplatí opravovat.Problém bude jen ten pojistný kroužek aby jste vyšrouboval vložku.Teď shánět těsnění ,vevnitř to bude plné kamenne,rzi...A nové vyjdou na cca 200Kč i s teflonovou páskou skladnik.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.