Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rohové kohoutky neuzavírají

Od: kimba® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den ! Po dotažení kohoutků silou na doraz jimi voda stejně protéká. Lze to nějak opravit bez jejich vytočení ze zdi? Děkuji !

doplněno 25.01.18 18:32:

Právě, že se mi nechce to ze zdi vytáčet. Ten knoflík tam je jenom nastrčený nebo na závit? Pak ten vnitřek půjde vyjmout?

Rohové kohoutky neuzavírají

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

instalater*
hodnocení

5x

Zdravím, u nás na trhu jsou většinou rohové ventily buď vřetenové a nebo kulové.

Kulový - nedá se opravit . Dají se koupit s filtrem a bez filtru . Já doporučuji s filtrem -hlavně u wc

Vřetenové- dají se opravit a to výměnou těsnění na vřetenu . (Při jejich nízké ceně je ale lepší koupit nové.) dají se koupit jednotlivá těsnění samostatně a nebo opravné sady - všechny těsnění v jednom sáčku.

Těžko říci které jsou lepší . Záleží na kvalitě vody. Se všemi ventily (i radiátorovými) je dobré jednou za čas pohnout, aby ,,nezarostly". Co se týká roháčků - pokud už s nimi nemůžete pohnout , tak je dobré to nebrat silou , ale sundat páčku nebo ,,kolečko" jelikož jsou z měkkého materiálu ( ty dražší už jsou kovové) a mohou se velice lehko rozloupnout a nebo protočit na tisicihranu a vzít to opatrně s citem kleštěmi. Rozhýbat a potom zpět nasadit páčku či hlavici ( kolečko.)

111®
hodnocení

4x

vytočit ze zdi není třeba, ale rozebrat a asi vyměnit těsnění, pokud jsou tam sedla tak možná zafrézovat, kdyby byla vyžraná..

mmmm

Ty jsi to už dělal? *zed* A právě s těmahle rohákama? To snad né. To jsi teda génius. Tyhle se rozebrat nedají bez porušení.

Jedině je celý vytočit a vyměnit.

hodnocení

3x

Stalo se mi to také. Nakonec jsem kohoutky musel vyměnit. Od té doby občas kohoutky protočím, aby opět nezarostly.

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, zkuste je zavírat a otevírat opakovaně (několikrát) - možná se nános uvnitř uvolní. A potom už jedině oprava či raději výměna. Zdravím!

doplněno 25.01.18 18:14:

Zrovna jsem si uvědomil to, co napsal @111 - Vám stačí vypnout hlavní přívod vody a rozebrat přes "knoflík".

doplněno 25.01.18 18:41:

kimba - přesně tento typ roháčku neznám, ale asi to bude na šroubek (ta růžice / knoflík). Potom ten vnitřek bude na závit.

mmmm

koukni se na ně pořádně, tyhle nejdou rozebírat.

hodnocení

3x

To vypadá na ventil schell.Měl by vypadat vevnitř nějak (obr).Mrknite a posuďte jestli se vyplatí opravovat.Problém bude jen ten pojistný kroužek aby jste vyšrouboval vložku.Teď shánět těsnění ,vevnitř to bude plné kamenne,rzi...A nové vyjdou na cca 200Kč i s teflonovou páskou skladnik.cz/...

Rohové kohoutky neuzavírají #2
Rohové kohoutky neuzavírají #3

hodnocení

Myslel jsem, že to půjde jednoduše opravit výměnou těsnění, jak to bývalo u dřívějších kohoutků. Jak vidím, je to složitější. Roháčky jsou pro umyvadélko na WC a v podstatě je zavírat nepotřebuji, takže to pouštím z hlavy. Děkuji všem za rady !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]