Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sprchový box nebo sprchový kout

Od: vanesasara odpovědí: 2 změna:

Budu rekonstruovat koupelnu.Místo vany chci sprchový kout nebo sprchový box.Jaké jsou výhody a nevýhody?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Při rekonstrukci přízemí domu jsme v koupelně vyměnili vanu za sprchovací box a bidet. Box poroto, aby byla zachována možnost vrátit se k původnímu užívání vany. Bylo to řešení jednoduché a doposud sloužící k maximální spokojenosti již asi deset let. Náklady byly velmi nízké, snad pod deset tisíc i s montáží.

hodnocení

2x

Já jsem koupil sprchový box, mám jej asi patnáct let, ale už dosluhuje (také jsem jej stěhoval a montoval znova, a to už nebývá ono. Obecně sprchový kout musíte obložit stylem tím, aby bylo za obkládačkami nepropustno, dělat napojení podlahy či vaničky nebo jak byste to chtěli, dveře atp. Nebo i tu podlahu, pokud byste měli odtok v podlaze, to je ještě složitější. Bývá to udělané "napořád" a je to výrazně sražší. Box si koupíte, a pakliže jej smontujete v souladu s názorem výrobce, pak neprohloupíte, bude Vám řadu let sloužit, nemusíte kvůli tomu dělat v podstatě žádné stavební úpravy. Je to levnější, budete-li chtít za nějaký čas něco jiného (třeba když doslouží), můžete jej rozebrat a odnést, dát jiný, to je výhoda. Nevýhoda je jen v tom, že se nedá obvykle přirazit až ke zdi, padá za něj bordel, ale to se dá také vyřešit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]