Nejste přihlášen/a.
Před nějakou dobou proběhlo zateplení našeho paneláku.Pominu kvalitu - ještě se bude opravovat a to hodně a dobu - od března 2017 a stále není hotovo.
Ale všiml jsem si,že je daný polystyren na stěnách balkonu,ale na stropě není.Podlaha má položenou dlažbu.Tak nevím.Váš názor?
Předem díky za odpovědi.
Nosná deska balkonu(lodžie) je vyvedeným pokračováním podlahové desky.Pokud se nepokryje izolaci celá,slouží pak jako radiátor,dokonalý tepelný most,vodič tepla ven z bytu.Takže pokud není zateplený strop lodžie,je to důvod reklamovat.
JABRAKA
Nám zateplovali předloni a vloni a a polystyren máme i na stropě. U nás to dělali déle- skoro rok a půl, ale u nás je opravdu hodně bytů. Dělali to vesměs Ukrajinci, ten starý balkon byl od roku 1978 a dlažba byla i po těch letech stále v pohodě. Pod dlažbou u schůdku na balkon jsou teď nacpané kousky polystyrenu, o parapet jsme opřeli křeslo a on se nepatrně prohnul, nechci komentovat, moc slušně by se nedalo..
Potřebovali jsme potom přivrtat sušák, mám takový krátký a jedna ta stojna je přivrtaná do stropu-musela to udělat Trigema, nesměli jsme sami, kvůli záruce. Můj názor je, že tohle nemůže vydržet 40 let ani omylem, je to fórové..
Bez fotodokumentace nelze sdělit, co je za problém. Dejte foto a popis.
Fotka sice dobrá, ale popis chybí. Pokud je nad stropem vytápěný prostor, bylo dobré dát polyš i na strop. Na stěny určitě, páč tam je asi vytápěný prostor.
Lodžie jsou zapuštěné a původní (rok cca 1988-89) Je mi záhadou,že je polystyren na čelní straně - stropu i podlahy,ale na stropě není.Pod podlahou - dlažbou nevím,protože jsem nebyl doma když ji pokládaly.Nicméně na navrtání stropního sušáku musela být firma z důvodu záruky
Na věc se přišlo když jsem nechal lodžii opět zasklít.Ten člověk byl dost překvapený,že je strop nezateplený.
Nám dělali zateplení vloni, trvalo to necelé 4 měsíce. Na balkoně dávali polystyren na podlahu pod novou dlažbu, na boky a strop. Na stropě podle mne to nebylo třeba. Je to již hotové 7 měsíců, 2x jsem už reklamovala závady, ale zatím bezúspěšně. Kolaudace domu proběhla hned.
U nás to také bude nadlouho.Celá boční stěna je špatná a bude se předělávat.Okna máme poprskaná od řezání drátů flexou (odstranění předního panelu) atd.
Bohužel družstvo se nás nezastane a chceme si najmout na naše náklady znalce.
brunecova: paní brunecová dávat polystyren pod dlažbu na balkon je dle mého názoru hloupost pokuď to neudělají odborníci a není to udělané ,,formou,, zalití podlahy anhydritem nebo jiným.Skoro všechny tyto rádoby zateplovací práce dělají lidé z jiného státu.Jinak to nemá význam.Bohužel je v dnešní době móda opláštit starý panelák polišem a natřít nejlépe žlutou barvou.Že do toho klovou potom někde ptáci už nikoho nezajímá a reklamace bych řekl je na píp...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.