Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nasmyčkovat zásuvky

Od: rfankie odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

dělám nové rozvody elektroinstalace a na dvou místech se mi nehodí nasmyčkovat zásuvky za sebou, ale z předposlední bych potřeboval další větev s jednou zásuvkou. Je to tak možné, nebo je striktně vyžadováno, aby zásuvky byly v pořadí 1234567. ( můj případ přívod zásuvka 1, z té k zásuvce 2, z té k zásuvce 3, z té k zásuvce 4, z té k zásuvce 5a6 a z pětky poslední zásuvka k sedmičce )

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Je uplně jedno jak zásuvky zapojíte. Ve výsledku to vždy půjde k jističi jedním 3x2,5 kabelem a maximální jištění bude 16A.

Takže klidně můžete udělat jako hvězdu a mít třeba do jedné krabičky připojené 5 dalších zásuvek.

rfankie
hodnocení

Jasný,

děkuji moc za info.

hodnocení

0x
A max. 10 zásuvek, jinak napojeni z které do které je jedno.

Tak to je snad jasné :)

Jinak teď jsem dělal rekonstrukci v jednom domě a na jednom jističi bylo celé patro (28 zásuvek včetně kuchyně, kombinace AL/CU, kroucené spoje, atd...) a ohořelá byla jen jedna krabička :)

hodnocení

0x
Je to jedno, ale počítejte s tím, že do krabičky za zásuvku budete muset nacpat ještě svorky, tak nedávejte nějakou extra mělkou krabičku ;)
krtek66

KU68 ..nejpoužívanější krabička.. cca 5,-/kus a vleze se tam toho kotel

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]