Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak rozpočitat čilka na zasuvky?

Od: pulpas odpovědí: 6 změna:

Zrdávím, Výrabím si skřinku s zasuvkama na nařadí z lamina. Potřeboval bych poradit od truhláře jak spočitat čilka tak aby na každé zasuvce byla stejna vysoka čilka. Výsuvy jsem použil výsuvy rolničkový Hettich bílý 50cm. Vice obrazky. Předem děkují.

Jak rozpočitat čilka na zasuvky?
Jak rozpočitat čilka na zasuvky? #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Když chceš mít stejně vysoký čílka, tak je jednoduše rozdělíš na třetiny.

V tvém případě bych udělal hotový čílko široký 24 cm. Samozřejmě už olepený aby mělo 24 cm.

Pak si namaluješ na strany čílka, spodní dole zároveň, a u každýho dalšího bude 3 mm mezera. A podle toho musíš našroubovat pojezdy. Samozřejmě, že ten spodní bude o sílu dna výše.

hodnocení

1x

Při šířce korpusu 680mm by měly mít čílka po olepení 674mm. Pokud hodláte čílka řešit tak, jak je máte nakreslené - tedy 10mm mezera pod plátkem a 10mm u dna, tak by vycházela šířka čílka 234mm.

Mě to však přijde podivný - když je na bocích korpusu 3mm mezera, tak proč nahoře a dole 10? Ovšem proti gustu...

pulpas
hodnocení

10mm má byt jen nahoře pod deskou. Čilka budu olepovat abs hranou 2x22mm. Dole nechám 2mm mezeru.

mnd®

Zdravím.to vám nesedne a jenik má pravdu.obrouste to zhora zdola a potom jestli to tam potřebujete si to tam nalepte.zhora ještě možná kvůli designu ale zespoda?

No, nějak ti nerozumím, co a jak myslíš? Kde co vlastně udělat?

hodnocení

0x

Nechat nahoře centimetrovou mezeru je systém ála Ikea a podobně. Není k tomu žádný rozumný důvod.

V běžný truhlařině se to prostě nedělá.

Už před mnoha lety mě staří dědci učili dělat mezery 3 mm a dole zároveň. Dělám to tak celý život a nikdy s tím nebyl problém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]