Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Překrytí spáry (lino)

Od: martin12* odpovědí: 6 změna:

Ahoj, v jedné místnosti na chalupě máme položené dva kusy lina a uprostřed je spára, která má šířku na jedné straně cca 2 mm a rozšřuje se až do 2 cm a někde je okraj lina i odtržený a nevzhledný... Ta spára byla zadělaná silikonem, ale nevypadá to hezky. Zatím neplánujeme celou výměnu a tak mě napadlo to překrýt nějakou lištou. Máte nějaké tipy, co by se dalo použít? Díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

5x

můžete nakoupit ony klasické kovové a z horní strany zaoblené lišty, které se vkládají mezi futra. Říká se jim přechodové lišty. Koupíte v každém hobby marketu. Jsou samolepící, solidně drží, dobře vypadají a barvu si můžete zvolit. Odstínů se dělá docela dost. Jen je trochu problém s délkou, protože ony jsou opravdu určené pro použití mezi futra. Takže co jsem viděl, délky mají max 100 cm. Budete jich potřebovat víc a budete muset pořádně měřit a tu poslední přesně přiříznout.

No ale zkuste pohledat, v linku vidíte lišty s délkou 2700. Třeba najdete i nějaké delší.

floorwood.cz/...

krtek66
hodnocení

0x

*alene* ...už jen to zadělání silikonem je vyloženě umělecký počin..jakákoliv rada bude jen metoda "na prase"...strhnout a udělat nové a pořádně přilepit...všude jsou výprojede a moc to stát nebude...

lucie*
hodnocení

0x

Souhlasím s kolegou Figurkem ...také bych použila přechodovou lištu,výběr je obrovský.Zrovna včera jsme jednu kupovali v OBI,protože děti prstíčkama lino nadzdvihují *zed*už aby vyrostli*smich*a přelepení průhlednou izolačkou bylo jen dosačné.My brali jen tu 1m,ale byly i 90cm a 2,5m(možná 3m)nechci kecat.Stály tam všechny vedle sebe,v sekci jak jsou plovoučky.Tak kukněte do nějakého hobby marketu.

lucie*

martin12-pokud chcete měnit lino a koupit velké kusy ve zbytcích,tak seženete určitě v OBI,Baumaxu,Hornbachu,ovšem těch zbytků jsem tam neviděla tolik,ale záleží jak velikou prodejnu v okolí máte.Já mám ve městě Koberce Trend a mají nejen časté akce na lino,ale i tyhle velké zbytky ve slevě.

jabraka*
hodnocení

0x

Lišta je jen na potvoru.Dnes se dá koupit lino ve zbytcích za babku a vyměnit ho,pokud není přilepeno,je jednoduché a rychlé a kromě toho mohu zvolit lino vcelku,takže bude bez spoje a tím i bezpečnější.

JABRAKA

martin12*
hodnocení

A kde se dá takto koupit? Myslíte OBI, Hornbach atd?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]