Nejste přihlášen/a.
Dobrý den!Prosím o radu na koho se mám obrátit. V patře RD budujeme novou kuchyni, u které je nutno nainstalovat digestoř. Vývod z digestoře je nutno vést skrz stávající sádrokartonový strop a dále přes neobývanou zateplenou půdu (cca 5m) až k vnitřní části střechy, kde je třeba "prorrazit střechu a vývod opatřit venkovním krytím. Mám se obrátit s montáží a instalací digestoře a jejího vývodu na pokrývače nebo to zvládne montážní firma z kuchyň.studia?
Na to bych se zeptal přímo dodavatelské firmy, každopádně velmi pozorně sepište smlouvu (aby obsahovala všechny práce od digestoru až po deklík nad vyústěním nad střechou včetně záruk) a dbejte, aby obsahovala povinnosti plnění obou stran včetně následků v případě jejich nenaplnění...
Aha...no, hlavní problém je, že kuchyň už máme doma (kuchyň z Ikea v krabicích), ale problém s digestoří řešíme až teď. Co se dá dělat:/ Napadlo mě ještě jestli tohle třeba nedělají vzduchotechnici?Navíc zároveň probíhají v místnostech opravy sádrokartonu, a tak mě napadá ještě jeden dotaz...Po prořezání otvoru v sádrokartonu pro vývod digestoře na kuchyní předpokládám poničení sádrokartonu. Myslíte, že si můžu sádrokarton v tomto místě opravit sama?A čím?Díky za radu.
Na tu digestoř si možná dávat pozor, znám případ, kdy se v komíně pro odvod par začala kůli teplotním rozdílům srážet voda, která pak natekla zpět do digestoře.Nakonec se to řešilo jakýmsi přepadem a odvoden vody do sběrné nádoby. Určitě to ale bude individuální problém každé chalupy.Doufám, že to nebude váš případ
Co se týče sádrokartonu, díra se opraví zase sádrou.Nejspíš bych počítal s malou dilatční spárou, kůli tepelné roztažnosti, aby se vám neobjevovali prasklinky v sádrošu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.