Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Na koho se obrátit?

Od: placka odpovědí: 3 změna:

Dobrý den!Prosím o radu na koho se mám obrátit. V patře RD budujeme novou kuchyni, u které je nutno nainstalovat digestoř. Vývod z digestoře je nutno vést skrz stávající sádrokartonový strop a dále přes neobývanou zateplenou půdu (cca 5m) až k vnitřní části střechy, kde je třeba "prorrazit střechu a vývod opatřit venkovním krytím. Mám se obrátit s montáží a instalací digestoře a jejího vývodu na pokrývače nebo to zvládne montážní firma z kuchyň.studia?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Na to bych se zeptal přímo dodavatelské firmy, každopádně velmi pozorně sepište smlouvu (aby obsahovala všechny práce od digestoru až po deklík nad vyústěním nad střechou včetně záruk) a dbejte, aby obsahovala povinnosti plnění obou stran včetně následků v případě jejich nenaplnění...

placka
hodnocení

Aha...no, hlavní problém je, že kuchyň už máme doma (kuchyň z Ikea v krabicích), ale problém s digestoří řešíme až teď. Co se dá dělat:/ Napadlo mě ještě jestli tohle třeba nedělají vzduchotechnici?Navíc zároveň probíhají v místnostech opravy sádrokartonu, a tak mě napadá ještě jeden dotaz...Po prořezání otvoru v sádrokartonu pro vývod digestoře na kuchyní předpokládám poničení sádrokartonu. Myslíte, že si můžu sádrokarton v tomto místě opravit sama?A čím?Díky za radu.

robutek*

Na tu digestoř si možná dávat pozor, znám případ, kdy se v komíně pro odvod par začala kůli teplotním rozdílům srážet voda, která pak natekla zpět do digestoře.Nakonec se to řešilo jakýmsi přepadem a odvoden vody do sběrné nádoby. Určitě to ale bude individuální problém každé chalupy.Doufám, že to nebude váš případ *modla*

Co se týče sádrokartonu, díra se opraví zase sádrou.Nejspíš bych počítal s malou dilatční spárou, kůli tepelné roztažnosti, aby se vám neobjevovali prasklinky v sádrošu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]