Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je možná oprava zásuvky solid

Od: jirik50* odpovědí: 8 změna:

našel jsem nepoužitou zásuvku - viz obrázek (tam je sice emos, ale masterclear je stejný). Nnevím k čemu se dá použít, návod k tomu nemám, ale hlavně nefunguje. Byla někde založená asi 5 let. Dá se to oživit nebo je to na vyhození?

Je možná oprava zásuvky solid

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Je v tom miniaturní nabíjecí akumulátor, který za ty roky asi bude vybitý nebo úplně mrtvý.

Ani po připojení do zásuvky nic neukazuje? Zkuste ho nechat pár hodin v zásuvce.

Jinak je to časově spínaná zásuvka, já ji používám třeba na filtraci k bazénu (v létě).

doktpr365*
hodnocení

1x

Ten stejný problém jsem řešil před Vánoci. Byla úplně mrtvá,měl jsem ji ve skříni asi pět let. Nechal jsem ji celý den v zásuvce a vzpamatovala se.

doplněno 21.01.18 14:24:

Tady je manuál ke stažení

elektrobock.cz/...

hodnocení

1x

Jen doplním z návodu "Ke stažení"

UPOZORNĚNÍ

. Není-li displej funkční, zapojte TS-EF1 do zásuvky 230 V AC a nechte ji nabíjet – asi za 2 hodiny se displej rozsvítí a TS-EF1 je plně funkční. Pro plné nabití nechte v zásuvce cca 12 hodin. . Přístroj nepoužívejte do zásuvek, kde je jištění větší než 16 A. Možnost spínání indukčních zátěží max. 2 A.

rv*
hodnocení

0x

Až se dobije, tak se nastavuje čas tak, že se drží stisknuté tlačítko clock a v horní řadě se nastavuje den, hodina, minuta.

A stejně tak časovač - to se drží stisknuté timer.

A to ON/OFF/Auto přepíná zásuvku pořád zapnuto/pořád vypnuto/dle časovače

jirik50*
hodnocení

díky za bleskové odpovědi, už je zapojená, tak uvidíme, dík

jirik50*
hodnocení

tak se nechytla, jde do šrotu

rv*

A přitom stačí rozšroubovat a nahradit NiCd akumulátor jiným. I když dnes už se ani taková oprava nevyplatí.

manas

Teď jsem opravoval podobnou spínací zásuvku. Stačí ji nechat zapojenou v zásuvce a potom zmáčknou tlačítko "reset". Je to takový malý otvor a po zmáčknutí by se měl displej rozsvítit.

Pro rv : zde už není použitý NiCd akumulátor ale NiMh. A ten je zaletovaný přímo v desce. Jeho parametry jsou v návodu, odkaz nahoře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]