Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, v létě se budu stěhovat do většího, dvougeneračního domu.
V domě je rozvod topení v železe a termostat je v ložnici, což mi nevyhovuje.
V domě je plynový kotel Dakon 24 ve sklepě a já bych rád nějaký Termostat do obývacího pokoje, nejlépe bezdrátový tj cca 20m přes beton.
Máte někdo zkušenosti s bezdrátovými termostaty? Pokud ano, jaký by byl nejlepší?
Předem děkuji za odpověď
Dobrý den, děkuji za rady.
Momentálně je termostat v ložnici což mi vůbec nevyhovuje. V ložnici chci mít teplotu cca 19 stupňů. Potřebuji mít termostat v obývacím pokoji. Nechci ale tahat nový kabel, tudíž uvažuji o bezdrátovém a ten drátový v ložnici zruším.
Zdravím, musíte dát pouze takový termostat , který bude s vašim kotlem komunikovat. Dakon moc neznám , ale myslím že se tam hodí značka Siemens nebo Honeyvel. Já dělám hlavně kotle od Thermony a tam používám Auraton 2020 Nyní už řadu 2030
Zkuste se podívat do návodu od kotle který pokojový termostat Dakon doporučuje.
Teď koukám, že se mi odeslala jen první věta ![]()
Chtěl jsem říct, že můžete současný termostat nahradit přijímačem bezdrátového a vysílač si umístit např. do toho obýváku. Jediné co může být v ložnici nepříjemné je, že při sepnutí a rozepnutí může v přijímači cvaknout. Já mám obyčejný Elektrobock PT10 a ten cvaká. Jiné modely jsou na tom možná lépe.
vidím že vaše ústřední topení je trochu staršího data. Pravděpodobně topíte samotížkou, ekvitermní regulaci nemáte a váš termostat není nic jiného, než trochu lepší vypínač. Pak je přece úplně jedno, kde je umístěný. Jen ho musíte nastavit na trochu jinou teplotu, než kdyby byl v obýváku.
Radím : Termostat nechte tam kde je a na radiátory přidejte termohlavice.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.