Nejste přihlášen/a.
Zdravím, podle obrázku máš dvě možnosti . Buď koupit mísu s zadním vodorovným odpadem a tát tam připojovací koleno s odbočkou svet-koupelny.cz/... A nebo druhá možnost, kterou bych volil já a to rozsekat podlahu a vsadit do odpadu wc odbočku 110 x 50 a na tu napojit ten odpad z umyvadla ( nebo odkud to je ) přitom dotáhnout ten odpad 110 na 14 cm na střed ode zdi a dát tam kombík Jika Lyra se spodním odpadem - pěkná čistá práce a získáš dostatek místa před keramikou.
U té první možnosti můžeš dát za wc buď nízko položenou nádržku a nebo také zvolit kombi wc.
Pokud budete kupovat novou keramiku jako že jo, tak to není tak jednoduchá záležitost. Asi ze 4 vystavených si vyberu 1 a někdy ani to ne a odcházím do jiné prodejny. Jak na to. Keramiku si postavím na rovnou dlažbu a nesmí se kývat - rovný spodek. Prsty objedu horní lem a musí být všude stejný - důležité pro splachování. Kleknu si a shlídnu vršek keramiky jestli je vodorovný - praskají prkýnka. Šáhnu do odpadu a musí být všude pěkně vylitý glazurou - ucpávání wc. Ve vnitř musí být pěkně vyspádován do odpadu a žádné hrany . Z těch co jsou na trhu mám nejlepší zkušenosti s Jika Lyra . Cena necelých 3000,- ale vyplatí se investovat. Zárověň s koupi keramiky si kupuji i prkýnko stejné značky. Pokud budete kupovat se spodním odpadem tak si zrovna kupte manžetu wc kto-hulin.cz/... a kotevní šrouby.
nunici- ano máte pravdu dá se to také použít i jako čistící kus .
Popis zboží
Koleno šikmé slouží pro napojení WC na odpadní potrubí. Možnost připojení odpadu umyvadla nebo přivzdušňovací hlavice. Koleno je vyrobeno z PP s pryžovým těsněním. Maximální provozní teplota je 80 °C.
Dobrý den.
Jedná se o starý typ záchodu, který dneska již nenajdete. Použijete normální kombík, třeba z OBI za 1200Kč. Napojení spodní, přes manžetu.
Průměrný instalatér to zvládně hravě.
Omlouvám se, nevšiml jsem si odpadu z koupelny. Jak píše správně instalatér, nebo levněji.
Napojení záchodu je mi jasné s tím problém nemám záchod doma mám jen nevím jak tam napojit tu černou trubku ze které teče odpad z koupelny.
jakub - to jsem ti popsal v 17:10 . Píšeš že záchod doma máš . S jakým odpadem? Spodním či zadním?
milancukrár- tak tady to koleno s tou odbočkou vidím poprvní. Dík za odkaz - neumřu blbej a dokonce to teď vyřeší i jeden můj problém. ( na stavbě honím milimetry) Pořád se vyrábí něco nového a nestačím to vše pobrat... Bohužel není to koleno na napojení keramiky. Ta má menší průměr. Musel by se tam dát připojovací kus wc Wiega rovný a tím by se zase oddálila keramika asi o odhaduji 8cm dál od zdi a to následné vykolínkování by také vypadalo blbě.
Projel jsem snad všechny katalogy a nic jsem nenašel. Navíc s hobby markety nemám dobré zkušenosti
Ani sjste najít nemohl. Tyhle mísy nikdo už nejméně 30 let nevyrábí a dnešní prodavači je už asi ani nepamatují. Ten otvor vzadu byl určen pro snadnější čištění stoupačky pérem, nemusela se při tom demontovat celá mísa. Původně byl uzavřen keramickou zátkou. Domácí kutilové pak začali otvor využívat k dodatečnému připojení dalšího potrubí (Váš případ), což je neskutečná prasárna, která se logicky časem musela vymstít.
no proč to takto někdo vymyslel netuším, ale na druhé foto je vidět že tam patří mísa se spodním odpadem.
Váš odkaz nic neřeší. Tazateli nejde o výměnu mísy, jako takové, ale o to, kam u nové mísy připojit zfušovaný odpad z koupelny, v současné době zavedený do čistícího otvoru v původní míse. Tyhle mísy se už několik desetiletí nevyrábí, takže nezbývá, než odpad z koupelny předělat tak jak má být. To se bez sekání podlahy a stěny neobejde.
Totak, rozumí fotce dobře, že voda z nádobky na spláchnutí teče do mísy, to by bylo OK, ale zároveň tam teče i voda z umyvadla jinde? Ale proč ne, tak špinavá a mastná nebude, aby zamazala mísu.
Sucinitel sucasnosti pouzitia umyvadla a zachodu moze byt v tomto pripade pomerne delikatna zalezitost.
@agro
bylo to myšleno tak že tenhle typ se nevyrábí.Dělal jsem na údržbě a měli jsme v areálu keramiku někdy od r. 1955 podle toho jak se dělaly opravy výměny a rekonstrukce , většina skončila na separáku
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.