Nejste přihlášen/a.
Zdravím, musím koupit nový sporák. Mám vyhlédnutý Mora typ 110, je el. trouba, objem 68 l, uchycení prolisy. Nebo Mora typ 565, uchycení na drátěný posuv, větrák horkovzduchu, objem trouby 68 l.
Jde mi o to, zda na délku se vejdou staré pekáče - plechy. Současné plechy mají jiný tvar. Staré jsou užší, s tím není problém, použiji rošt.
Nemáte někdo zkušenost? Jinak musím vzít pekáče a jít měřit do obchodu . Navíc v místě na prodejně tyto typy nemají, ráda bych koupila v eshopu. Staré jsou z kvalitnějšího plechu, silnější ...
Zdravím. Určitě máte u každé trouby napsány parametry a běžně se dodávají alespoň s jedním plechem. U toho máte určitě napsány rozměry, tak pak změřte ty co máte doma a uvidíte. Já mám také plechy od jiných trub a některé klidně používám, ale musím dávat na rošť. A některé se tam vůbec nevejdou. Většinou se vnitřek trouby liší a každá značka má ty své parametry. Asi proto, aby člověk musel nakoupit zase ty plechy u nich.
No a tady je rozměr plechu pro Moru 110
Mora 565 používá stejný. Akorát, že ty staré pekáče budou větší a nikde není řečeno, že truba nemůže být větší než s ní dodávaný pekáč. Takže zřejmě slepá ulička . Co se mě týká, ze starých pekáčů máme v práci vaničku na jímání oleje. Nevešly se (ventilátor)
Mora má zákaznickou linku 800 105 505, další kontakty zde mora.cz/... nebo prodejny mora.cz/...
Někde by vám měli být schopni odpovědět.
S konkrétním typem trouby ti neporadím.
Co jsem si všimnul, tak trouby s horkovzdušnou cirkulací mají v zadní stěně ventilátor, takže je hloubka trouby menší a staré plechy se tam nemusí vejít.
Nejlepší je vzít plech a v reálu to vyzkoušet. Jestli troubu v prodejně vyzkoušíš a zaplatíš o pár stovek více a nebo ti dopravce přiveze zabalenou troubu a když plechy nebudou pasovat, tak ji budeš vracet nebo měnit. To si sama vyber co je pro tebe přijatelnější.
Colombo, troubu člověk nekupuje proto, že mu zbyly doma nějaké staré plechy, které nemá kam strkat. Troubu člověk kupuje, protože potřebuje péct a vařit. A vybírá podle jiných parametrů než je velikost starých plechů které má náhodou doma. A proč by měla v obchodě platit pár stovek navíc? To myslíte kvůli tomu, že by si u nich chtěla vyzkoušet, jestli se tam plechy vejdou? To může udělat bezplatně. A pak, nemusí přece vracet troubu jenom proto, že se jí tam nevejdou staré plechy. Ty si přece může koupit podle zjištěných mír nové. A pochybuji, že by troubu mohla vrátit jenom kvůli tomu, že jí tam nepasujou staré plechy. Musím se tady docela smát. Promiňte. Ale asi jste ještě mladý a ještě k tomu chlap, tak takovéto věci ještě neřešíte.
Pro "colomba" - však jsem psala, že v prodejně mnou vybrané typy nemají. Že by je objednali, já vyzkoušela a pak řekla díky, vyberu si jiný. To by ze mne radost neměli. Je mi jasné, že s ventilátorem by se délka možná zkrátila. Nebudu si rozhodně sporák kupovat jen podle starých plechů, ALE pokud bych je mohla využít, potěšilo by mě to.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.