Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
bydlím v přízemí kde není izolovaná fasáda ani podlahy. Jedná se o starý dům v památkové zóně.
Bohužel ze 2 stran je dům studený a na zdech se mi objevuje vlhkost (umocněná tím, že se jedná o kuchyni) a následně pak i plíseň.
1. stranu nelze zaizolovat vůbec, protože se přístup jen ze strany souseda, který nám nedá povolení
2. strana je čelní, bohužel při rekonstrukci jsem si vůbec neuvědomila, že kuchyňská linka na této zdi bude velkým problémem. Za ní to vůbec nevětrá a i když tam zeď vlhká není, tak se tam tvoří plíseň. Uprostřed mám i okno.
Potřebovala bych to nějak vyřešit, přesunout ji nemůžu, protože jsou tam rozvody vody, kanalizace a plynu, které nechci měnit, u některých to už ani nejde, protože je to zabetonované do podlahy.
Strop máme snížený sádrokartonem a na tom "mnichovskou" omítku...
Nevíte co mám dělat, abych ten problém vyřešila?
Děkuji
Přestěhovat se.
Ne, není to ode mě žádná ironie ani jízlivost, ale za těchto podmínek, kdy nejsou možné prakticky žádné úpravy, navíc v památkové zóně, mě žádné rozumné opatření nenapadá. Leda snad nějaký chemický nebo elektrický odvlhčovač, ale to bude nekonečný boj s nejistým účinkem.
Podobné otázky už byste tady na poradně našla, povětšinou odpovědi doporučují prostor za linkou větrat, třeba pomocí maličkého ventilátoru. Mě osobně se podobném případě ( chladná stěna za nábytkem ) osvědčilo přemístění přívodní trubky k radiátoru tak, aby probíhala za nábytkem. Ten prostor se tím lehce vytápí, vzduch cirkuluje a nedochází ke srážení vlhkosti na chladné stěně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.