Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Nedavno jsem položil v obýváku a kuchyni plovoucí podlahu.Chybí mi už jen olištovat.Chtěl bych se optat, jestli má někdo zkušenosti s montáží lišt.Mám k nim origiál úchytky s hmoždinkami,ale nechce se mi moc vrtat, protože mi ve zdi vede topení.Uvažoval sem o tekutých šroubech, ale nevím, estli budou na zdi držet.Nám nově natažené zdivo a vymalováno primalexem.Děkuji za odpovědi.
na novém by to mohlo držet. Moje osobní zkušenost je, že na starých to utrhá malbu takže nedrží. Na nových jsem buď k liště vyrovnal knihy nebo postavil kbelík do druhého dne nebo přiťukl hřebíčkem a ten pak vytáhl. To, že by mi někdy tekuté držely tak jak to bylo v reklamě se mi nikdy nestalo. Pokud ale postupuji jak jsem výše popsal tak to na nově omítaných zdech tak nějak spíše drží.
No právě kamoš z práce mi taky povídal, že na vícero malbách to nedrží. Právě včera sem obložil jeden zkušební roh podobným způsobemjak řikáš.Asi po 30 cm sem nanesl lepidlo (DEN BRAVEN) přiložil ke zdi a zatěškal.Dnes ráno sem zkoušel mírně lištu na volném konci odklopit a pro zatím držela.Uvidím, jak bude držet, až se bude vytírat a podobně.
Dikec.
Pokud máte profilované lišty, které se k podlahám vyrábějí, a máte také rovné zdi, zkuste lišty prostě jen pospojovat poměrně přesně rohovými spojkami k nim dodávanými a budou držet jen volně položené. Mám to takto v ložnici již asi šest let a zatím bez problémů...
To taky neni špatnej nápad.Lišty mám originál k tomu určený, ale právě proto, že nemám uplně rovný zdi, tak musím trošku lišty znásilnit,aby seděly jinak tam budu mít fuky.Jedná se o 1 až 2 mm dírečky, jenže jsou vidět.Napadlo mne, že dírky mezi zdí a lištou by šla prostě zamalovat hustým primalexem.Pěkně by se vlil do spár, zbytek se utře vlhkým hadříkem a hotovo.
Co vy na to?
Já doporučuji tekuté hřebíky a pro přitlačení mini hřebícky, které se po 24 hodinách opatrně vytáhnou. Jinak souhlasím, že na vícero nátěrech to nedrží
Při použití silikonu nehrozí tolik odloupnutí malby.Ale stejně bych v místě pod lištou malby oškrábal až na omítku.Není to moc těžké.Jinak lze použít dvoudílné lišty,spodní díl se přišroubuje do hmoždinek a horní díl se nacvakne do spodního.Použití hřebíčků u jednodílných lišt je jednodušší,když se do zdi vyvrtají dirky a do nich zalepí dřevěné kolíky a hřebíčky pak drží,jednabáseň
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.