Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
prosim radu,
Zda se mi, ze mi jde obracene VT a NT. V dobe kdy by mel byt vysoky tarif T1 mi elektromer ukazuje T2
Je toto mozne,nejakou moji chybou (zapojeni,zkrat a podobne) nebo je to vec cezu a ja to nijak neovlivnim?
Dekuji za odpoved
Najděte si na spínači HDO v rozvaděči tenhle kód (např.) A1 B8 DP6 a na stránkách ČEZu nebo vašeho dodavatele elektřiny si podle něj zjistíte časy kdy je který tarif zapnutý. To pak porovnejte s vaším "dojmem".
Přepínání nemůžete sám nijak ovlivnit.
Ale T2 je vedlejší, tedy nízký tarif.
Nebo jsem vaši odpověď špatně pochopil.
zrovna se na to koukam dle casu pro spinani nizkeho tarifu bych mel mit tarif T1 ale elektromer ukazuje T2
Neovlivníš, ale pokud víš o problému kontaktuj ČEZ, který pošle technika na kontrolu zapojení a správnou funkčnost elektroměru. Chyba se mohla stát. Pokud nejsou porušeny plomby, pak u tebe nikdo hledat chybu nebude. V opačném případě není probléme při odplombovaném elektroměru přehodit výstupy relé a bylo by to naokap. Ale na to by se přišlo při prvním odečtu.
ČEZ v takovém případě jedná rychle utíkají mu peníze. A omlouvám se za překlepy.
Jestli vám běží VT nebo NT poznáte na kontrolce bojleru.Na el. měru se hodnoty T1 a T2 překlápí po určitém čase,na něm to nepoznáte.
Ještě doplnění:
Časy spínání HDO jsou orientační. Distributor si je může upravit podle aktuální situace v rozvodné síti.
Takže pokud ti jede bojler a počítá ti počítadlo elektroměru spotřebu v nízké sazbě, tak je všechno v pořádku. Pouze mají v síti přebytek elektřiny a tak poslali signál HDO a sepnuli spotřebíče jindy, než je v časovém rozpisu.)
Dobrý den, toto ovlivnit nemůžete, ten elměr tam osadil distributor, je jeho, s největší pravděpodobností je opačně zapojen, nebo to blokování máte v chalupě prohozené, to už je ale na Vás. Pravda je ovšem, že pokud jste pozoroval elměr a máte tam T1 místo T2, pak se to zdá dost jasné. To se dá lehko vyřešit,pokud se s distributorem neprodleně spojíte a povíte jim, co se Vám nezdá. Měl by reagovat dost pružně, poněvadž toto je v rámci energetického regulačního úřadu a na to je zákon. Pokud to je doopravdy opačně zapojené, pak jsou ty žravé spotřebiče spínány opačně, a jedou na VT místo na NT. A to je potíž zásadní, protože ty kWh platíte Vy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.