Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ucpane odpady

Od: sojka1 odpovědí: 15 změna:

Dobry den, obracim se na vas, protoze si uz nevim rady s ucpanym bublajicim odpadem. At uz splachnu wc nebo se sprchuju odpad neodteka nebo odteka pomalu a zacne bublat vetsinou vana. Vyzkousela jsem spoustu pripravku, sypu je tam snad denne a nic nepomaha, mate odzkouseno neco co opravdu funguje? Dekuji za reakce.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Souhlasím s Benem. Chemie Vám pomůže, pokud je ucpaný sifon. Když je to ucpané někde dál v potrubí (což je jednoznačně Váš případ), nemá sebedrastičtější chemie šanci. Starší odpadní trubky nezřídka vypadají takhle. Jistě uznáte, že v tomhle případě už žádný "krtek", či dokonce "kolaloka" (i když je to taky pěkně agresivní svinstvo) prostě nepomůže. Odstranit takovýhle nános lze jen a pouze mechanicky a na to je potřeba náležité vybavení.

Ucpane odpady

ben®
hodnocení

4x

Dobrý den, ano, já mám odzkoušeno, že to umí instalatér s elektrickým pérem pro čištění odpadů. Může to protáhnout celé až do septiku či kanalizace, což bude u Vás asi už nutné. Zdravím!

doplněno 17.01.18 14:34:

sojka1 - když už neodtéká pořádně žádný odpad (a všechny probublávají), tak je jasné, že problém je dál v potrubí, což sám neodstraníte - a potřebujete toho odborníka (např. instalatéra viz můj návrh).

Zkuste tam nalít Coca Colu, mně se to jednou v kuchyni povedlo pročistit.

Ale pokud je hodně zacpaný, jsou tam i vlasy, pak používáme v koupelně Krtka

4home.cz/...

instalater*
hodnocení

4x

Zdravím, hodně tady zmiňujete instalatérské péro , ale né vždy je tak všemocné jak si myslíte. Pro představu je to asi tak jako strkat prst do teplého sádla. Prst vytáhnete a sádlo se zase uzavře. Já osobně pružinu používám minimálně. Dá se oponovat, že na trhu jsou i profi mašinky s nastavitelnými koncovkami a někdy ještě doplněné tryskami s tlakovou vodou , ale tyto stroje jsou velice drahé a málokerý instalatér si je může dovolit. většinou pouze velké firmy.

Já bych vám doporučoval :Kuchyně- pokud máte bojler , tak ho nastavit na co nejvíce stupňů a pustit do dřezu. nachystat si ty největší hrnce s vřelou vodou - pozor na opaření a také nesmíte mít u dřezu flexi sifon (harmoniku) a pozor na napojení myčky do sifonu. Teplou vodou pořádně prohřít odpadové trubky a nakonec tam vylít tu skorovřelou vodu z hrnců. Dřez musí být plechový né keramika ta by mohla prasknout. Můžete si přitom pomoci i zvonem. Touto levnou technikou čistím i odpady průmyslových kuchyní a zatím se daří.

Koupelny: napustit do vany , umyvadla teplou vodu - zaráz odšpuntovat a pomocí minimálně dvou zvonů z nichž jeden bude ve wc ,,šprudlovat" a snažit se chytnout stejný rytmus. Opět nesmíte mít flexi sifony ! Také se hodněkrát takto podařilo.

Co se týče různé chemie - pokud vám odpad trošku odtéká , tak asi 70 % té chemie vylijete do kanálu bez toho aby vám pomohla.

doplněno 18.01.18 16:50:

Ještě se vrátím k té chemii . Byl bych velice opatrný , jelikož už jsem viděl spoustu sifonů poškozených právě chemií. Například automatický sifon u vany. Obal byl chemii odolný , ale zdvíhací kolíček byl z jiného materiálu a ten se rozpustil. To samé třeba u podlahové vpusti- obal to vydržel, ale vnitřek sifonu rozpuštěný atd. atd. Někdy tím uděláte více škody jak užitku.

petr57

Napsal: instalater® v 17.01.18 - 15:34

"Dá se oponovat, že na trhu jsou i profi mašinky s nastavitelnými koncovkami a někdy ještě doplněné tryskami s tlakovou vodou , ale tyto stroje jsou velice drahé a málokerý instalatér si je může dovolit. většinou pouze velké firmy."

ROWO v akci za cca 35 000,- (bez DPH) s příslušenstvím si může koupit každý normální instalatér OSVČ.

Instalatérské nářadí pro výkon funkce je nezbytné a vydělá si na sebe.

pohanka*
hodnocení

3x

Ucpání odpadu předcházím. Žádný pevný zbytky do odpadu nepatří. Též ne omastky z vaření, smažení.

Pokud by se tak stalo, tak nejdříve použiju gumový zvon. Ten se dříve vyskytoval v každé domácnosti. Gumový, černý. Dnes jsou možná i jiné, podobné výrobky, které pracují s podtlakem.

Chemické přípravky mají tu záludnost, pokud nepracujete podle návodu, anebo právěže pracujete podle návodu, tak dokáží odpad naopak zabetonovat.

Použil jste krtka? A zalil vařící vodou? Ten to dělá moc rád. Možná Vám tam zbyla jenom malá škvírka k odtoku.

Potom můžete použít instal. péro, ale to se běžně v domácnostech nevyskytuje a též se s ním musí umět pracovat. Většinou ve dvou.

Poslední, ženami nejvíce využívaný, je odborník z instalatérské firmy.

Já používám - prevenci - horkou vodu /třeba z knedlíků/ - zvon - instalatér.

sojka1
hodnocení

Krtek byl to jediny co v minulosti opravdu pomohlo, jestli to ucpal on jak pisete, tak uz mi tedy nezbyva nic jineho nez se obratit na odbornika. Dekuji.

jenda2*
hodnocení

0x

Kupte si v drogerii 2 litry kyseliny solné a po 0,5 L to s přestávkami nalijte do odpadu. Ten sajrajt v odpadu vypadá na zbytky nějakého pracího prášku s dalšími zbytky. Kyselna solná je asi 30% a silnější se běžně neprodává. Svou práci ale udělá velice slušně.

Coca Cola je tak nesmyslná rada, že to hraničí s úchylkou. Je to Hoax a pořád to někdo píše. Jak bez mozku !

Po zprůchodnění pak jen daladit perem nebo si zavolat instalatéra k této špinavé práci.

jenda2 - "Ten sajrajt v odpadu vypadá na zbytky nějakého pracího prášku..."

Pokud máte na mysli tu trubku na mém obrázku, je to jen ilustrační foto z úplně jiného případu, jak často vypadají trubky. S ucpanou kanalizací v původním dotazu nemá žádnou souvislost.

jenda2*

To ale nevadí. Kyselina solná dokáže rozpustit cokoliv v odpadu.

jirik50*

já to nacpu louhem, nechám malinko téct horkou vodu a jede to, kovové sifony snad už nikde nejsou. Potorm zvon a je to

hodnocení

0x

V práci máme koncovku na hadici od Wapky určenou na čištění zanesených odpadních trubek. Rotuje kolem své osy, stříká na stěny trubky, které tlakem čistí, a sama si pod úhlem tryskající vody popolejzá dál a dál v trubce. Zatím to vždy funguvalo. Zkus poptat jestli s někdo v oklolí s tím nedělá.

dejvikulka
hodnocení

0x
Zdravím kupte si pero pruzinove na odpad cena cca 110kc seženete snad všude i v drogerii a jeste mi pomohl krtek ale na něj opatrne rozpustil mi i sádru v odpadu jako jedinny .

cesmina*
hodnocení

0x

Osobně jsem při ucpaném odpadu volala instalatéra a ten nám to vyčistil pérem se strojkem.Ručním to neutočíte.A doporučuji co nejdříve ,protože potom už to jde i tím pérem blbě.

oldi
hodnocení

0x
Nechat vyčistit odpad od instalatéra.
Nelít do odpadu vysmažené tuky, ty nejvíce ucpávají odpady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]